avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, Ma aflu intr-o situatie care cu siguranta nu e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, Ma aflu intr-o situatie care cu siguranta nu e straina ...

Salut,

Ma aflu intr-o situatie care cu siguranta nu e straina tinerilor din tara: locuiesc cu prietena intr-o chirie pentru care s-a semnat contract intre parti dar nu stim daca a fost sau nu inregistrat si la finante.

O alta mentiune importanta ar fi si ca nu avem viza de flotant desi locuim aici de mai bine de 3 ani - da, stim, ar fi trebuit sa o facem, dar situatia e atat de nesigura incat putem pleca oricand si pt proprietari ar fi bataie de cap sa vina an de an sa refacem viza, locuind in strainatate.

In formularul de pre-inregistrare vad ca e mentionat "Locul de resedinta obisnuita", in care ne incadram perfect pentru ca locuim aici de mai bine de 12 luni neintrerupte.

Nu stim daca proprietarii vor declara apartamentul gol sau locuit, dar am vazut in sectiunea de intrebari ca daca se locuieste in chirie trebuie declarate informatiile despre apartamentul respectiv.

Cum ne-ati recomanda sa introducem datele in situatia asta?

Chiar nu stiu pe cine sa intreb cum ar fi mai recomandat sa facem:
- Recenzare cu adresa de aici ca resedinta obisnuita + domiciliu din buletin
- Recenzare 100% cu adresa din buletin si atat

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:11, 20 Martie 2022
Bună ziua,

Varianta 1 - completați informațiile care corespund realității. Scopul recensământului nu e urmărirea celor care fac (sau nu) evaziune fiscală sau verificarea vizelor de reședință.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
Emilika40, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
@Emilika40 - Multumesc!

@SOS1000 - Din pacate am parcurs toate intrebarile inainte sa vin aici, si, desi am citit tot de-acolo (inclusiv OUG-ul la care face referire la un moment dat), tot nu am inteles exact cum ar trebui sa procedez.

Mai exact: daca ma pot declara la adresa unde locuiesc in chirie chiar daca nu am viza de resedinta sau daca proprietarii nu au declarat ca au chiriasi.

Oricum, multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
lexu_p, utilizator
Nu e în regulă să mințiți la recensământ, asta ar trebui să înțelegeți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant sau mutatie? sebastiantimisoara sebastiantimisoara De 5 luni nu mai am resedinta stabila. Adresa la care sunt legitimat in buletin reprezinta un apartament care acum este in posesia altei persoane. Momentan ... (vezi toată discuția)
Recensamant browsing browsing buna! eu locuiesc in alt oras fata de cel din buletin si nu am viza de flotant momentan(si nici nu cred ca apuc sa o fac pana la recensamant) , pot sa particip ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011 - chiriasii unde sunt inregistrati? sarbua sarbua Buna ziua Am si eu o intrebare in legatura cu recensamantul. Stau in chirie,iar recenzorul m-a inregistrat ca si persoana in tranzit. Intrebarea este: Este ... (vezi toată discuția)