avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Anonr

Activitate Anonr

Cornel Vasile a scris:

Atunci va trebui sa alegeți concedierea sau încetarea c.i.m cu acordul partilor.

Nici daca primesc preavizul de concediere nu exista varianta demisiei la zi?
Am uitat sa menționez faptul ca mi s-a comunicat deja faptul ca urmeaza sa mi se inchida punctul de lucru si voi fi concediata dar sa astept preavizul si sa nu ma grabesc sa plec. Dar eu nu am stabilitate aici deloc...

Cornel Vasile a scris:

Încercați sa obțineți o incetare a c.i.m cu acordul partilor.

Bună. Cum se procedează corect si legal daca vreau să-mi dau demisia de la actualul job si nu pot efectua preavizul deoarece la noul job au nevoie urgent de mine?

irina.pricop a scris:

ce act exact ati incheiat la notar? ati transferat dreptul de proprietate avut asupra cotei din casa? In principiu, daca nu va primiti banii aveti un act autentic cu care puteti executa debitorul

Un act prin care cedez partea mea persoanei in cauza contra unei sume de bani( termen de achitare 3 ani). Practic jumătatea mea de casa i-am cedat-o ei.
Buna ziua. In urma cu ceva timp am cumpărat o casa împreună cu cineva apoi ne-am separat,ea rămânând in casa. Am facut contract la notar cum ca într-un interval de 3 ani imi va da o suma de bani,eu renunțând la partea mea de casa. Intrebarea este:daca nu voi primii banii cat de departe pot ajunge? Voi putea obtine mai mult decat suma din contract?

Cornel Vasile a scris:

Ce spuneti dvs nu este situatie de forță majora...sesizati ITM-ul.

MULȚUMESC. Sefii spun ca ,,forta majora" se considera lipsa de personal,cand i-am rugat sa angajeze au spus ca ei nu fac cheltuieli pentru ca nu vrem noi sa lucram. Într-adevăr suntem platite pentru munca suplimentara dar este vorba de oboseala acumulata,anul trecut am stat pe pastile ca sa pot rezista.
Buna ziua. Ma confrunt cu o problema la locul de munca si vreau sa stiu daca este legal sau ma poate concedia.
Bun,deci programul meu este de 2 zile cu 2 zile insa pe perioada verii (a concediilor) suntem obligate sa lucram 3(sau mai mult) zile cu 1 zibera timp de aproximativ o luna. Anii trecuti am acceptat dar deja este prea exagerat. Daca refuzam ni se spune ca trebuie sa lucram,ca asa scrie in contract doar ca in contract scrie ,,ore suplimentare in caz de forta majora". Va rog frumos sa ma lamuriti daca este sau nu legal si eventual daca rezolv ceva cu ITM.