avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In urma cu ceva timp am cumpărat o casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In urma cu ceva timp am cumpărat o casa împreună ...

Buna ziua. In urma cu ceva timp am cumpărat o casa împreună cu cineva apoi ne-am separat,ea rămânând in casa. Am facut contract la notar cum ca într-un interval de 3 ani imi va da o suma de bani,eu renunțând la partea mea de casa. Intrebarea este:daca nu voi primii banii cat de departe pot ajunge? Voi putea obtine mai mult decat suma din contract?
ce act exact ati incheiat la notar? ati transferat dreptul de proprietate avut asupra cotei din casa? In principiu, daca nu va primiti banii aveti un act autentic cu care puteti executa debitorul

irina.pricop a scris:

ce act exact ati incheiat la notar? ati transferat dreptul de proprietate avut asupra cotei din casa? In principiu, daca nu va primiti banii aveti un act autentic cu care puteti executa debitorul

Un act prin care cedez partea mea persoanei in cauza contra unei sume de bani( termen de achitare 3 ani). Practic jumătatea mea de casa i-am cedat-o ei.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
Anonr, utilizator
Nu exista act prin care cedez contra unei sume de bani. Ati incheiat un contract de vanzare cu plata ulterior transmiterii dr. de proprietate? Puteti executa debitorul dupa ajungerea la termen si punerea in intarziere.
Buna ziua,

Contractul de vanzare-cumparare este titlu executoriu.

Daca nu veti primi pretul, acesta poate fi pus in executare, in procedura executarii silite.

Pretul este specificat in contract.

Puteti solicita plata unei dobanzi legale(insa suma de bani este determinata de catre instanta de judecata), precum si actualizarea pretului cu indicele de inflatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta si bunuri danutzu1974 danutzu1974 buna seara as dori o precizare referitor la partajul locuintei si al bunurilor.mai precis locuinta este cumparata de parintii mei in 1998 iar la insistentele ... (vezi toată discuția)
Am act vanzare cumparare teren si casa de la mama ContSters119694 ContSters119694 mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am ... (vezi toată discuția)