avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Natcar

Activitate Natcar

Buna ziua!
Se pare ca trebuie sa inaintez actiunea de recuperare, persoana in cauza tergiverseaza si inventeaza mii de scuze, plus am aflat ca e imprumutata la multi colegi.
Pe langa dovada imprumuturilor, ordinele de plata, in notificarea initiala pe care ma pregatesc sa i-o trimit, pot adauga si copiile discutiilor de pe whatsapp in care se confirma cererile/recunoasterea imprumuturilor cat si cererile mele de returnare a sumelor?

Va multumesc!
Am ordinele de plata in care am trecut Imprumut. Nu sunt suficiente sa dovedeasca imprumutul?. Nu am termen, cine pune?, ca nu te astepti sa nu ti-i dea...

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Puteti formula o actiune in instanta pentru recuperarea sumei de bani.
Prima data ar trebui sa ii transmiteti o notificare acestei persoane, eventual redactata de avocat si transmisa prin executor, prin care sa o puneti in intarziere. Specificati in notificare in cat timp sa plateasca.
Daca nu plateste, introduceti actiune la instanta civila.
Trebuie probate toate sumele de bani.

Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar.
De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca banii erau pt acoperirea altor datorii si nu ce mi-a spus.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pt recuperarea datoriei.
Nu am mentionat termen de returnare.
Va multumesc!