avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate Blue27

Activitate Blue27

Avand in vedere ca stiu caz concret legat de 2 studenti care au facut sex in public in baia unui club si au fost si filmati facand asta fara sa primeasca sanctiuni care sunt sansele ca cineva sa fie sanctionat sau chiar exmatriculat pentru comentarii online? Sunt atacat in mesaje de un nenorocit de musulman care ameninta ca mi-a gasit facultatea si i-a contactat sa ma exmatriculeze dupa ce am comentat ca profetul lor a fost un pedofil (ultima nevasta a avut 6 ani) si ca islamul este o religie misoginistica si plina de ura (uraste arta, femeile, lgbt, alte religii si mai ales evreii si cei care parasesc islamil, e pana si impotriva cainilor), spunandu-mi in mesaj in acelasi timp despre cum avem o tara saraca si femeile noastre sunt niste curve care ajung sa fie cu arabi. Tin sa adaug ca asta nu a avut nicio legatura cu rasa, mai ales ca comentariul a fost adresat unui tip alb si nu e prima data cand ii spun unui tip alb ca urasc islamul. Pe langa asta discutiile nu au fost cu studenti sau alti membrii ai facultatii
Actiunile disciplinare pentru studenti
Răspuns la discuția Legea si autoapararea
Nu l-am batut, m-am ales si cu buza sparta, dar am dat si eu in el aparandu-ma pana au venit 2 tipi in vestiar si ne-au despartit. Si mi s-a spus ca degeaba fac plangere daca am dat si eu chiar daca el a sarit la bataie si a dat primul. Si dupa ce ne-au despartit tipii el mai incerca sa ma provoace si sa ma insulte si mi se pare batjocura din partea politiei sa ma considere pe mine vinovat ca m-am aparat de un nemernic care m-a atacat intr-un spatiu inchis.

gi-jane2 a scris:


(1) Este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârşită în legitimă apărare.

(2) Este în legitimă apărare persoana care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, care pune în pericol persoana sa, a altuia, drepturile acestora sau un interes general, dacă apărarea este proporţională cu gravitatea atacului.



daca l-ati batut apoi pe ala pana l-ati capiat, nu e cazul sa mai depuneti plangere.

Răspuns la discuția Legea si autoapararea
Am fost atacat de un tampit in vestiar la sala si unchiul meu care e politist mi-a spus ca daca fac plangere intru si eu in belele ca m-am aparat ca tampita de lege spune ca trebuia sa fug dar unde dracu sa fug cand usa era in spatele lui si nu aveam pe unde sa plec? Ce-ar fi vrut? Sa stau sa imi iau bataie si probabil degeaba pt ca eram doar noi in vestiar si nu sunt camere acolo si fara dovezi concrete cum demonstram ca el e cel care a dat in mine?
E adevarat ca nu te poti apara cu exceptia cazului in care cineva intra peste tine in casa si asta doar in timpul noptii? Si doar mie mi se pare absurd? Aparent legea considera ca ar fi trebuit sa fugi, nu sa te aperi din ce am auzit de la politisti. Am ajuns sa cred ca politia nu e buna de nimic, daca unul sare sa te bata/injunghie/etc noaptea si fugi si il raportezi sunt sanse 0 sa il gaseasca fara dovezi cu exceptia cazului in care il cunosti pe agresor si nu era mascat, si chiar si in cazul ala fara dovezi ajungi tu sa fi acuzat de calomnie si sa fii tu cel care intra in belele. Iar daca te aperi cand vine politia te aresteaza si pe tine ca ce-ai cautat sa te aperi?
Cineva mi-a oferit droguri și știu unde stă, pot să îl reclam la poliție, iar poliția să deschidă o anchetă?

Am auzit ca daca politia nu gaseste nimic pot fi chiar eu tras la raspundere daca el ma acuza ca l-am raportat pt razbunare sau dispute personale.
Exista o lege care sa interzica discriminarea de catre profesori universitari asupra minoritatilor? Am o profesoara care a facut des la ore afirmatii jignitoare asupra lor.