Buna ziua ,
Fiica mea minora (15 ani jumătate) a moștenit după decesul tatălui ei un apartament.
Menționez că eram divorțată de acesta la momentul decesului, eu nu am nicio parte în moștenire.
Apartamentul a trebuit renovat in totalitate, banii necesari acestei lucrări( peste 20.000 euro) fiind suportați in întregime din bugetul nostru, in defavoarea renovării propriei locuințe ce o dețin cu actualul sot.
De comun acord cu fiica se dorește închirierea apartamentului, iar banii obținuți sa fie investiți în locuința unde stam toți 3.
Va adresez întrebarea : care este modalitatea legala prin care pot face acest lucru astfel încât să îmi recuperez treptat investiția.
Mulțumesc
Buna ziua,
Sunt parintele unei fetite minore ce a mostenit de la tatal sau in urma decesului acestuia jumatate dintr-un apartament impreuna cu matusa sa (sora tatalui). Mentionez ca certificatul de mostenitor este emis din aprilie 2020 iar eu nu am nicio cota parte in aceasta mostenire la momentul decesului fiind divortata de tatal copilei.
Dorim sa vindem acest apartament ,iar ca prim pas este necesara intabularea si cadastrul pentru care este nevoie in primul rand de certificat fiscal. Mi s-a comunicat de la directia de taxe ca acest certificat il pot obtine eu cu dovada ca sunt tutorele ei. De asemenea ,am luat legatura si cu cei de la Autoritatea Tutelara si mi-au comunicat ca am nevoie de o hotarare judecatoreasca emisa de judecatoria pe raza careia am docmiciliul.
Judecatoria imi comunica ca trebuie sa intocmesc o cerere in acest sens ,dar nu exista cerere tip .Daca nu ma descurc (nu am cunostinte juridice ) in redactare pot fi asistata de un avocat dar nu obligatoriu.
Va rog un raspuns cat mai scurt si la obiect la speta mea si ce ar trebui sa fac pentru a misca lucrurile.
Ce sunt eu pentru copilul meu in acest caz : curator sau tutore?
multumesc