avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate rootp

Activitate rootp

Bună ziua,

Ma puteți ajuta cu un articol sau o interpretare cu privire la obligativitatea de a avea încheiat un contract pentru administrarea tehnica a imobilului pentru o Asociatie de proprietari?
Lunar se achita o suma fără a fi prestate servicii iar la fiecare intervenție se emite factura....asa ca ne gândim sa renunțăm la acel contract .

Multumesc anticipat.

Bună ziua,
Încerc sa găsesc un răspuns la întrebarea mea dar prietenul google pare ca nu știe sa il dea asa ca va deranjez cu următoarea întrebare.
Pentru spatiile comune(boxe de beci,uscătorie.. )Asociatia primește în prezent chirii modice fără contract de la cei ce le folosesc.Intrebarea este dacă aceasta suma a chiriilor lunare poate fi mărită în ședința de comitet ori este nevoie de adunarea generala?
Va mulțumesc pentru răspuns.
Proprietarul de drept este încă în viata,dar se pare ca exista o hotărâre a instantei bazata pe un document medical(screloza multipla...)prin care,membrul din comitet,este îndreptățit sa reprezinte acel proprietar.

Emilika40 a scris:

Vă răspund doar la 1).
Aveți dreptate, un testament nu este titlu de proprietate, deci nu e îndeplinită condiția de bază pentru a face parte din CEx - locatarul nu e proprietar. Sunteți sigur că proprietarul nu a decedat? Poate încă nu a dezbătut succesiunea.

...testament cu clauză de întreținere :) Testamentul poate fi revocat oricând. Spre deosebire de un contract, acea clauză de întreținere nu îl ține pe loc pe proprietar să facă după un an altul.

Buna ziua,

De curand a fost reorganizata intreaga structura a Asociatiei de Proprietari din care fac parte.
La alegerea membrilor Comitetului Executiv,Adunarea Generala a ales un locatar care ulterior votului,cand a trebuit sa faca dovada dreptului de proprietate a unui imobil in blocul nostru,a adus un TESTAMENT CU CLAUZA DE INTRETINERE
Din cunostintele mele,acest act produce efecte doar dupa decesul testamentarului,deci in momentul de fata,cel ce l-a prezentat nu are drept de proprietate pe acel apartament.
Parerile fiind impartite in cadrul sedintelor,va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru :
1) Membrul in Comitetul Executiv,indeplineste conditiile pentru a fi pastrat in functie tinand cont de modul in care si-a dovedit titlul de proprietar in bloc ?
2)In cazul in care acesta trebuie demis...care sunt pasii ce trebuiesc urmati pentru inlaturarea lui din Comitet ?

Multumesc anticipat!