avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi48

Activitate Cristi48

Multumesc!

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Sigur ca da. Intrebarea dumneavoastra nu este foarte clara, insa daca o persoana a fost citata in fata instantei de judecata in vederea audiereii/ascultarii, ascultarea aceasta se realizeaza, evident, de catre judecator.

In cazul in care va referiti la un dosar penal, in faza de urmarire penala, cand dosarul se afla inca la Parchet, citarea in vederea audierii, se face de regula la parchet si se realizeaza de catre procurorul de caz.

Buna ziua,audierea martorilor in instanta de judecata se realizeaza in prezenta Judecatorului?
Este posibil ca solutia a fost comunicata dar cineva mi-a luat plicul din posta..

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Dosarul nu se redeschide asa automat doar pentru ca ati formulat dumneavoastra plangere, intrucat plangerea impotriva masurii de clasare nu este suspensiva de executare, deci nu suspenda dispunerea solutiei. Cel mai probabil plangerea dumneavoastra a fost respinsa si dosarul a fost incheiat. Nu inteleg insa motivul pentru care solutia nu v-a fost comunicata. Puteti insa sa sunati la Parchetul pe rolul caruia ati avut dosarul (ori sa mergeti personal), si sa incercati sa aflati ce s-a intamplat cu plangerea dumneavoastra si in ce stadiu este dosarul.

Cum pot afla daca acel dosar penal a fost redeschis,la care am facut plangere impotriva solutiei de clasare?
Din moment ce nu am primit nici un plic la domiciliu?

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Art. 339. -

(4) În cazul soluţiilor de clasare, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.

(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor, actelor sau măsurilor nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.

Da

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Ati facut plangere impotriva solutiei de clasare?

Buna ziua,cum pot afla daca un dosar penal a fost redeschis,avand in vedere ca am facut cerere de respingere a clasarii acelui dosar,la Prim Procuror?
Acasa nu am primit nici un plic de aproximativ 2 luni.Multumesc.
Cand eliberez cazierul judiciar va aparea in acesta inscris faptul ca sunt trimis ca inculpat intr-un proces care inca nu a inceput?Sau va aparea
Solicitantul nu este inscris in cazierul judiciar(adica curat fara cazier)
Pot apela la un avocat pentru a formula aceasta contestatie pentru mine?Si cat ar costa aproximativ?Va multumesc!

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Nu exista un model tip de completat fiindca contestatia la executare se adapteaza in functie de situatia de fapt si de drept care determina formularea acesteia. Contestatia la executare se introduce la instanta de judecata, nu la executor.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Pentru formularea contestatiei cum se procedeaza,pot sa o fac singur si exista un Model tip de completat?Va multumesc mult!