avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate xamalinda

Activitate xamalinda

Multumesc pentru raspunsul rapid!


"fără a exista premisa pregătirii profesionale a salariatului la cererea şi pe cheltuiala angajatorului, în condiţiile art. 198 alin. (1) din Codul muncii."

Ca sa inteleg si eu:)
Nu il pot obliga dupa 3 luni sa semneze anexa? Semnarea trebuia sa fie inainte de pregatire?

Multumesc!
Buna ziua,

Sotul meu in decembrie a optat pentru un alt post la locul lui de munca,unde a avut interviu si l-au acceptat. I-au facut un training de 2 saptamani pentru noul produs. Dupa ce l-au angajat pe noul post cu contract, l-au anuntat ca e posibil sa il oblige pentru 2 ani sa ramana la firma, lucru cu care el clar nu a fost de acord. Nici nu s-a intamplat nimic pana in prezent. Azi (dupa 3 luni ) i-au dat la semnat o anexa, datata cu ziua de azi, la contractul de munca, unde spune ca in interval de un an daca pleaca plateste 2x salariul lui pe o luna, plus cheltuieli contabilicesti (suma care nu este explicata), iar daca pleaca in mai putin de 2 ani, o formula in care se socoteste ce suma sa plateasca.
Ce se poate intampla daca nu semneaza?
Care ar fi procedura legala de a se scapa de aceasta hartie, sau daca nu se poate sa poata pleca in somaj sau demisie, fara ca ei sa aiba ulterior pretentii de la el?

Multumesc anticipat!
Aceasta intrebare am pus-o in Septembrie....asa ca de atunci desigur am aflat si eu de aceasta situatie....:(


Un an bun la fel....:)
Multumesc mult pentru informatie.Si eu asa credeam,doar alti absolventi,de la alte facultati lucreaza tot cu aceasta adeverinta....

Atunci m-am pus pe gand cu acest lucru ,cand viitorul meu angajator a sunat la Colegiul Medicilor Dentisti,iar dupa ei NU am dreptul,ca sa ma inscriu acolo cu o simpla adeverinta...iar daca nu ma aflu in Colegiu,nu ma pot angaja si mai sunt si alte chestii care trebuiesc facute pana ajung un Stomatolog cu libera practica....Do no...cam prea multa birocratie...#-oar fi mai simplu daca am fi la fel ca altiii,in alte domenii de munca...Sau poate eu cred ca la noi e mai complicat...
SAU POATE ANGAJATORUL MEU MA DUCE IN EROARE....:stunned:
Am terminat facultatea de Medicina Dentara in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau poate mai mult) primesc o adeverinta de licenta.

Intrebarea mea ar fi daca cu aceasta Adeverinta pot sa ma angajez sau nu cu contract individual de munca s-au trebuie sa astept pana imi elibereaza Diploma??????????

Multumesc anticipat