avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de munca cu adeverinta echivalenta Dipomei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de munca cu adeverinta echivalenta Dipomei de licenta universitare???

Am terminat facultatea de Medicina Dentara in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau poate mai mult) primesc o adeverinta de licenta.

Intrebarea mea ar fi daca cu aceasta Adeverinta pot sa ma angajez sau nu cu contract individual de munca s-au trebuie sa astept pana imi elibereaza Diploma??????????

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: putica , utilizator 15:22, 15 Decembrie 2008
xamalinda a scris:

Am terminat facultatea de Medicina Dentara in luna aceasta(septembrie 2008).Pana se elibereaza Diploma(care pote fi eliberata chiar pana in Ianuarie sau poate mai mult) primesc o adeverinta de licenta.


Unele facultati elibereaza diplomele de licenta dupa un an. Medicina vad ca e "in fata".

Intrebarea mea ar fi daca cu aceasta Adeverinta pot sa ma angajez sau nu cu contract individual de munca s-au trebuie sa astept pana imi elibereaza Diploma ?


Din momentul in care comisia a declarat in fata absolventiilor cu o formula standard ca urmatorii absolventi .....etc...etc... ... absolventul are toate drepturile legale de a acupa un post corespunzator pregatirii finalizate chiar din ziua urmatoare, daca este posibil.

Au fost cazuri in Universitatea Politehnica Timisoara , cand angajarea unor absolventi ce au demonstrat profesionalism in cadrul lucrarii de licenta sau au avut teme care au rezolvat probleme concrete intro firma , care au fost angajati "la saiba" din saptamana care a urmat zilei de sustinere a licentei ( i-au impiedicat sa lucreze de a doua zi doar documentele legale de adunat in cazul angajarilor) .

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Va puteti angaja pe baza adeverintei eliberata de catre facultatea de Medicina Dentara.
Adeverinta de licenta este inlocuitorul diplomei, drept urmare, se poate.
Adeverinta care v-a fost eliberata de facultate reprezinta actul doveditor ca ati absolvit facultatea de Medicina Dentara cu examen de licenta.Pana la eliberarea diplomei de licenta, cu acest act care tine locul diplomei, dvs. va puteti prezenta pentru angajarea cu contract individual de munca sau puteti dovedi acolo unde vi se solicita, absolvirea facultatii cu examen de licenta.
Multumesc mult pentru informatie.Si eu asa credeam,doar alti absolventi,de la alte facultati lucreaza tot cu aceasta adeverinta....

Atunci m-am pus pe gand cu acest lucru ,cand viitorul meu angajator a sunat la Colegiul Medicilor Dentisti,iar dupa ei NU am dreptul,ca sa ma inscriu acolo cu o simpla adeverinta...iar daca nu ma aflu in Colegiu,nu ma pot angaja si mai sunt si alte chestii care trebuiesc facute pana ajung un Stomatolog cu libera practica....Do no...cam prea multa birocratie...#-oar fi mai simplu daca am fi la fel ca altiii,in alte domenii de munca...Sau poate eu cred ca la noi e mai complicat...
SAU POATE ANGAJATORUL MEU MA DUCE IN EROARE....:stunned:

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)