avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate inginelu

Activitate inginelu

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
va multumesc
sotia mea a fost in concediu crestere copil de 2 ani si la 1si 8luni sa intors la munca solicitand indemnizatie de insertie ,
sunt obligat si eu sa iau concediu o luna daca nu am solicitat?
Buna ziua
Bunicii sotiei mele, au vandut casa prin mandatar nora lor, cu contract de intretinere,
De cateva saptamini sau mutat, pt ca au avut un scandal, cum ramine cu contractul de intretinere, poate fi dat in judecata pt neachitarea intretineri, si ce poate obtine?
Ei au venit cu o oferta sa le cumpere o casa sau sa le dea celor la care sau mutat 10000ron.
Va multumesc
Discuție GRANITUIRE
Dati-mi un sfat, unde gresesc.
Am introdus actiune de grantuire in 2008 la tribunalul jud. Ilfov Cornetu, Avocatul meu a garantat ca in 3 infatisari se rezolva problema.In primavara lui 2009 am primit un termen de luna septembrie pana atunci urma ca un expert desemnat de catre judecator sa vina la fata locului pentru a face masuratorile.
Dupa ce am platit taxa, am primit o instintare din partea expertului ca va veni
pe 13 octombrie, cea ce nu s-a intimplat, am contactat avocatul care mi-a spus ca tribunalul nu lucreaza datorita grevei pana dupa 1 ianuarie.Din ultimele convorbiri telefonice avute cu avocatul mi s-a spus ca voi fi programat in urmatoarea saptamina dupa paste.
intre timp vremea a devenit ploioasa iar la temelia casei mi-se infiltreaza apa in demisol iar eu nu pot lua masuri din cauza vecinului care a daramat gardul existent de peste 50 ani.

E ceva normal sa fiu aminat asa demult ???? sau vecini care nu au acte de propietate incearca sa traga de timp.
adresele intre compartimentele(birouri) unei institutii publice se inregistreaza ?
in conformitate cu ce lege ?
multumesc
unele persoane spun ca nu se inregistreaza ca sunt interne
un sofer care este personal conex conf. legi 567/2004 poate ocupa alte functii publice , adica are acelasi statut ca si grefieri?
in lege actualizata in 2007 se spune de spre grefieri ca nu pot ocupa alte funcii decat didactice, dar la art 85 parca se spune ca prevederile legei se aplica si personalului conex. va multumesc
Răspuns la discuția Functionar public?
primari sunt functionari publici ??? multumesc
Un consilier local validat . Poate fi locul sau declarat vacant daca partidul pe lista pe care a fost ales il demite.Mentionez dupa validare.

Alt caz . comisia de validare ii propune spre validare pe 2 consilieri locali dar in plen consilieri deja validati se abtin si cei 2 ramin nevalidati consiliul nu da o hotarare in acest caz . de validare sau invalidare.
Va multumesc .
legea 249/2006 afost declarata neconstitutionala art2 alin 1si 3 deci se mai aplica prevederile ei cu privire la art 9 lit h^ 1Pierderea calitati de membru al unui partid politicpe lista pe cae a fost ales. consilierul adica a fost demis?
În temeiul disp.art. 1081 al.1 pct. 2 lit.f Cod proc.civ. aplică Preşedintelui Consiliului Local al Comunei Cernica o amendă judiciară de 5oo lei pentru necomunicarea relaţiilor solicitate. Cu drept de reexaminare în privinţa amenzii judiciare în termen de 15 zile de la comunicare. Se va reveni cu adresă către Consiliul Local al Comunei Cernica, cu solicitarea de a se comunica la dosarul cauzei hotărârile prin care au fost invalidaţi consilierii locali membri ai PSD, sub sancţiunea aplicării unei noi amenzi judiciare în cuantum de 500 lei pentru Preşedintele Consiliului Local al Comunei Cernica. Se comunică încheierea către Preşedintele Consiliului Local al Comunei Cernica. Amână judecarea cauzei şi acordă termen la 04.11.2008, C7CA, ora 08:30, sala 221, pentru când se va cita pârâta. Dupa cate stiu eu nu exista o hotarare de invalidare. Comisia de validare propune validarea lor in plen dar nu trece la vot. sau consilieri parasesc sala, de unde hot de invalidare. va multumesc
Art. 246. - Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta functionarului public, care, în exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu îndeplineste un act ori îl îndeplineste în mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

specific ca nu exista o hotarare de invalidare.