avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate Popadionut

Activitate Popadionut

Răspuns la discuția Colet expediat fara plata ramburs
Nu..

Până la urmă am făcut o investigație proprie și am sunat la firmele de curierat până am ajuns la curierul care mi-a livrat produsul, care și-a amintit de această livrare și mi-a returnat banii, pentru că într-adevăr pe ramburs era specificat 0 lei. Eu nu am știut acest lucru, credeam că metoda de plata e ramburs la curier și am făcut plata pro-bono, fara să mă mai intereseze altceva și fără să cer chitanța. In sfârșit, după ce curierul mi-a innapoiat banii, am făcut transfer bancar către furnizor (aparent asta era metoda de plata pe care NU mi-au comunicat-o) și am încheiat subiectul, însă dacă nu ajungeam la curierul respectiv as fi ajuns la judecată (m-a sunat directorul general însuși să mă anunțe).

În sfârșit, cel mai probabil as fi câștigat în instanță având în vedere factura emisa fără contract și angajament, neglijența de a specifica metoda de plată, clauzele din parteneriatul furnizor-curier (care cel mai probabil nu a fost respectat "pe undeva" și as fi introdus firma ca intervenient forțat), însă evident că nu voiam să trec prin așa ceva.

Recunosc că poate am o parte din vina (mai mult din cauza neatenției/nepăsării), însă nici să ajung sa fiu amenințat cu judecata daca nu plătesc a doua oară cu virament bancar (prima a fost plata cash) nu ar fi trebuit sa se întâmple - vorbim de un business mărișor (supermarket cash and carry).



adriandimitriu a scris:

Nu ați primit chitanță?

Răspuns la discuția Colet expediat fara plata ramburs
Buna ziua,
Eu am o situatie asemenatoare dar putin diferita.

Pe factura era specificata plata ramburs, curierul mi-a livrat produsul si am platit contravaloarea.

Ulterior am fost sunat de catre furnizor pentru plata, si mi-au propus sa rezolvam pe cale "amiabila".. platind inca o data.

Oare nu cu firma de livrare ar trebui sa rezolve acest incident?

Ma tot ameninta ca, in lipsa unei chitante (pe care nu o am), vor trebui sa recupereze suma prin coercitie.

Cum sa procedez in aceasta situatie?

Multumesc!