avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet expediat fara plata ramburs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet expediat fara plata ramburs

Buna ziua,
Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra.
Pe scurt speta este urmatoarea:
- am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda a fost data telefonic, si apoi am trimis adresa de livrare si datele de contact printr-un mesaj)
- la cateva zile produsele au sosit printr-un curier rapid. am luat produsele si am platit doar transportul, furnizorul a uitat sa specifice plata ramburs pentru colet.
- produsele au sosit fara factura, fara aviz de insotire a marfii, fara certificat de garantie (pe scurt niciun document)
Singurul document care atesta ca am ridicat bunurile de la curier este awb-ul pe care l-am semnat.
Ma poate obliga sa platesc?
Cel mai recent răspuns: Popadionut , utilizator 16:54, 18 Septembrie 2022
Firma va poate trimite factura si restul de documente prin posta si veti fi obligat sa platiti produsele intrucat exista confirmarea (awb) receptionarii produselor.
In plus au dovada adresei de livrare si a datelor de contact trimise prin mesaj.
Nu cred ca are rost sa va plimbati pe la politie sau parchet pentru a da cu subsemnatul.
Din moment ce ati primit niste produse este normal sa le platiti.
Buna ziua,
Eu am o situatie asemenatoare dar putin diferita.

Pe factura era specificata plata ramburs, curierul mi-a livrat produsul si am platit contravaloarea.

Ulterior am fost sunat de catre furnizor pentru plata, si mi-au propus sa rezolvam pe cale "amiabila".. platind inca o data.

Oare nu cu firma de livrare ar trebui sa rezolve acest incident?

Ma tot ameninta ca, in lipsa unei chitante (pe care nu o am), vor trebui sa recupereze suma prin coercitie.

Cum sa procedez in aceasta situatie?

Multumesc!
Nu ați primit chitanță?
Nu..

Până la urmă am făcut o investigație proprie și am sunat la firmele de curierat până am ajuns la curierul care mi-a livrat produsul, care și-a amintit de această livrare și mi-a returnat banii, pentru că într-adevăr pe ramburs era specificat 0 lei. Eu nu am știut acest lucru, credeam că metoda de plata e ramburs la curier și am făcut plata pro-bono, fara să mă mai intereseze altceva și fără să cer chitanța. In sfârșit, după ce curierul mi-a innapoiat banii, am făcut transfer bancar către furnizor (aparent asta era metoda de plata pe care NU mi-au comunicat-o) și am încheiat subiectul, însă dacă nu ajungeam la curierul respectiv as fi ajuns la judecată (m-a sunat directorul general însuși să mă anunțe).

În sfârșit, cel mai probabil as fi câștigat în instanță având în vedere factura emisa fără contract și angajament, neglijența de a specifica metoda de plată, clauzele din parteneriatul furnizor-curier (care cel mai probabil nu a fost respectat "pe undeva" și as fi introdus firma ca intervenient forțat), însă evident că nu voiam să trec prin așa ceva.

Recunosc că poate am o parte din vina (mai mult din cauza neatenției/nepăsării), însă nici să ajung sa fiu amenințat cu judecata daca nu plătesc a doua oară cu virament bancar (prima a fost plata cash) nu ar fi trebuit sa se întâmple - vorbim de un business mărișor (supermarket cash and carry).



adriandimitriu a scris:

Nu ați primit chitanță?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita cu ramburs hereclit hereclit Buna ,rog suport in urmatoare situatie: Am facut comanda la firma X , care mi-a livrat produsele prin curier cu ramburs in luna februarie. In luna mai am ... (vezi toată discuția)
Livrare marfa magazin online badalanmarin badalanmarin cum se procedeaza la incasearea de bani cash dupa livrarea unui colet la o persoana fizica la adresa acestuia. cand se rupe bonul fiscal si de ce casa de ... (vezi toată discuția)
Factura fara chitanta mariana1955 mariana1955 Sunt firma si cumpar produse consumabile in firma pe baza de factura iar pe factura emisa de magazin este mentiunea \" factura circula fara chitanta de ... (vezi toată discuția)