avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate Serenity12

Activitate Serenity12

Din pacate , am revenit in Romania din Filipine zilele trecute . Asta , deoarece imi expira concediul ; am treburi nerezolvate acasa care ma asteapta . Multumesc oricum pentru ajutor
Va multumesc din inima pentru ajutor informatii !
Pe site-ul Ambasadei Romane din Istanbul se specifica urmatoarele :

Formalităţi pentru încheierea căsătoriei la consulat
Consulatul general al Romaniei la Istanbul poate oficia numai căsătoria între doi cetăţeni români care au reşedinţa legală în Turcia.

Căsătoria dintre un cetăţean român şi un cetăţean turc se oficiază numai în faţa autorităţilor locale. În urma încheierii căsătoriei, cetăţeanul român se poate prezenta la sediul Secţiei Consulare pentru înscrierea căsătoriei în registrele de stare civilă române şi eliberarea unui certificat de căsătorie românesc.

Va multumesc mult pentru raspuns , promptitudinea cu care mi-ati raspuns ; pentru ajutor !
Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta deoarece activitatea consulara a fost si este in continuare suspendata in cadrul Ambasadei Romane din Manila , neputand obtine astfel " Declaratia de celibat " solicitata de autoritatile filipineze din partea mea , atat pentru casatoria civila , cat si pentru cea religioasa . Din cauza suspendarii activitatii consulare , nu pot sa aplic nici pentru Viza pentru ea pentru a putea veni in Romania . Ne-am gandit sa mergem la ambasada Romaniei din Kuala Lumpur , Malaezia si sa obtinem acest document de acolo insa , nu am primit un raspuns la e-mailul trimis lor in care-i intrebam daca documentul obtinut acolo e valabil , acceptat si in Filipine . De aceea , nu am riscat sa irosim timpul si banii degeaba calatorind acolo . M-am gandit azi sa incercam sa ne casatorim in Turcia . Va rog sa-mi spuneti daca se poate acest lucru si daca da , in ce conditii si la ce preturi , taxe aproximative ne putem astepta . Eu sunt cetatean roman si logodnica mea e de cetatenie filipineza.
Va multumesc . Cu stima .