avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate andragheorghe91

Activitate andragheorghe91

Buna ziua,

Avand in vedere ca a aparut CIM- cadru, se mai aplica explicatiile date in articole anterioare privind detalierea acordarii de diverse beneficii salariatului? (ex. “al 13-lea salariu se acorda in luna decembrie si este stabilit in fiecare an de catre angajator prin decizie interna. In cazul bonusului de performanta, salariatul este indreptatit la bonus calculat conform procedurii interne, ocazie cu care se comunica si aceasta procedura care trebuie luata la cunostinta de catre salariat. Daca exista un algoritm de calcul, cum ar fi atingerea unor indicatori, sau bonus direct din volumul de vanzari, aceste lucruri trebuie mentionate. Se pot stabili si o serie de criterii pe baza carora se acorda bonusuri intr-un an, cum ar fi cu conditia ca in anul anterior firma sa fi inregistrat o anumita profitabilitate. Asadar, conditiile in care se acorda bonusuri pot fi diverse, insa acestea trebuie mentionate cat mai detaliat.”)
La fel si pentru Conditiile de efectuare si compensare a orelor suplimentare sau alte avantaje acordate din initiativa angajatorului.
Am citit noul CIM si mi se pare ca trebuie doar o enumerare, iar nu o detaliere a modalitatii de acordare a beneficiilor.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc!