avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretarea noului CIM-cadru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretarea noului CIM-cadru

Buna ziua,

Avand in vedere ca a aparut CIM- cadru, se mai aplica explicatiile date in articole anterioare privind detalierea acordarii de diverse beneficii salariatului? (ex. “al 13-lea salariu se acorda in luna decembrie si este stabilit in fiecare an de catre angajator prin decizie interna. In cazul bonusului de performanta, salariatul este indreptatit la bonus calculat conform procedurii interne, ocazie cu care se comunica si aceasta procedura care trebuie luata la cunostinta de catre salariat. Daca exista un algoritm de calcul, cum ar fi atingerea unor indicatori, sau bonus direct din volumul de vanzari, aceste lucruri trebuie mentionate. Se pot stabili si o serie de criterii pe baza carora se acorda bonusuri intr-un an, cum ar fi cu conditia ca in anul anterior firma sa fi inregistrat o anumita profitabilitate. Asadar, conditiile in care se acorda bonusuri pot fi diverse, insa acestea trebuie mentionate cat mai detaliat.”)
La fel si pentru Conditiile de efectuare si compensare a orelor suplimentare sau alte avantaje acordate din initiativa angajatorului.
Am citit noul CIM si mi se pare ca trebuie doar o enumerare, iar nu o detaliere a modalitatii de acordare a beneficiilor.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:46, 14 Decembrie 2022
Enumerati-le si precizati exact unde se regaseste detalierea modalitatii de acordare a beneficiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma la care lucrez oferă un bonus bianual de performanță, iar o condiție de acordare este să nu ai un concediu medical mai mult de 10 zile consecutive. este legal acest criteriu? cRz1989 cRz1989 Buna ziua! Firma la care lucrez ofera un bonus bianual de performanta; o conditie de acordare a acestuia este sa nu ai un concediu medical mai mare de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat vs angajator anitzaa anitzaa Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Prietenul meu lucreaza la o firma de distributie. Salariu este format dintr-o parte fixa si o parte de bonus, in functie ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)