avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Activitate Emil 66

Activitate Emil 66


Cu stima. In opinia mea , mostenitorii stiu ca eu am in proprietate un autoturism . Dar, decedatul mai are si o proprietate in alt oras de care nu stie nimeni dintre mostenitori. Sau se fac ca nu stiu , iar cel dezmostenit nu stie nici atât . Mostenitorii legali sunt de buna credinta si nu stiu de proprietatea mea. Ai acuza de asta, ca nu stiu , nu cred ca este legal , ca poate nici nu stiu .

Imi cer scuze , pentru expunerea de idei personale ,dar asa vad eu situatia. A te baza pe " declaratia pe propria raspundere " ,pe care o dau mostenitorii la notar este o greseala fatala .
Va multumesc .

raluk0207 a scris:

Nu se "culeg" de nicăieri.
Proprietățile defunctului sunt cele declarate de mostenitori, pentru care vor prezenta actele de proprietate

Cu stima . daca proprietatile nu sunt inregistrate la Fisc , atunci dupa deces , de unde se " culeg" informatiile cu proprietatile defunctului ? Cand se face succesiunea , notarul , de unde se informeaza despre" bogatia" mea ?
Cu stima. Atunci un " CONTRACT DE VANZARE CU CLAUZA DE INTRETINERE " si inregistrarea la Fisc a proprietatii ,pe numele fiului mai poate fi atacata ? Multumesc
Va rog un raspuns : Vreau sa dezmostenesc unul dintre copii . Dupa Noul Cod Civil sa introdus si dezmostenirea totala a unui urmas , respectiv art.1074,1075,1975 . Unul dintre articole spune ca pot sa dezmostenesc ,"in mod direct si explicit " un urmas. Din consultarile facute la mai multi notari, avocati nu am gasit un raspuns unanim referitor la aceasta speta. In fapt .o cunostinta a dezmostenit pe unul dintre copii definitiv ,dupa aceasta noua lege , care este raspunsul adevarat ? Multumesc.