avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters67724

Activitate ContSters67724

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
M-am înscris şi eu azi... acuma vreau nu vreau, trebuie să mă duc la examen! Mai rău că habar nu am de unde să apuc materia :)) Deja parcă abia aştept să treacă odată examenul ăsta ca să mă pot apuca de învăţat de la 0 pentru exam-ul de anu viitor :))
Na, ce-o fi o fi...
Spor la toată lumea şi nu uitaţi: pauzele lungi şi dese... :closedtopic:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
*
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Mă gândesc că despre ce nu s-a scris, înseamnă că a rămas ca şi înainte, fără modificări!
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
Yann Tiersen, cea mai plăcută companie în timpul studiului, fie amiază, fie 2 jumate noaptea :coffee:

[ link extern ]
Răspuns la discuția PRIETENE pierdute=otv
Vă înţeleg cât de cât starea pe care o aveţi. Dar dacă vă poate linişti cumva faptul că nu este o situaţie singulară... Doar că dvs. aţi explodat la final... Este o stare de înţeles, la fel şi eu când aud vreo discuţie politică iniţiată de vreo persoană (fie prietenă foarte veche şi dragă sau coleg de facultate, căci vb. de persoane la care ţinem mult sau cu care interacţionăm des), pe care o cunosc ca nevând de-a face nimic cu politica, în sensul " acum câteva luni nu ştia cine e prim-ministru, de votat a votat cu Băse pt. că lui Năstase i se spunea bombonel sau că seamănă cu un porc de guineea, şi ale căror păreri constă în rezumarea unor fraze prinse din emisiuni, mi se urcă sângele la cap, mă enervez, îmi simt capul că bubuie... dar mă opresc înainte de... ceea ce vi s-a întâmplat dvs.
Nu cred că nişte prietenii importante pt. dvs sau relaţia cu soţul ar trebui afectate de diferenţa de opinii în acest subiect al politicii, care este oricum foarte nesigur, totul se schimbă de la o zi la alta, practic nu există o bază pe care să îţi construieşti convingerile, căci, cum bine ştim, mereu suntem dezamăgiţi şi ne dăm seama că am fost duşi de nas.
Acest subiect l-am considerat mereu foarte puţin potrivit pentru discuţii în cercuri restrânse şi apropiate, tocmai din consecinţele ce se pot ivi dintr-o dispută. Nici unul din noi nu suntem la fel, iar divergenţele apar mereu în acest domeniu. În celelalte, încercăm să înţelegem omul, lăsăm de la noi, dar e clar că într-o chestiune unde împrejurările situaţiei sunt aceleaşi pentru toată lumea, nu mai renunţăm la ideile noastre.
Nu merită să ne certăm din aşa ceva. Cu atât mai puţin cu cât acele păreri care ne deranjează nu au nici o influenţă, nu au importanţă decât la nivel discuţional, nu schimbă cu nimic situaţia reală. Prietenii sunt pentru ieşiri în oraş, sprijin la greutăţi, distracţie etc., dar pentru o discuţie politică, dacă chiar vă doriţi confruntările, mai potriviţi ar fi nişte colegi de partid. Dacă totuşi se iscă asemenea discuţii, cine nu doreşte să participe, poate renunţa după ce şi-a expus părerea sau să părăsească camera până la epuizarea subiectului.
Nu vă îngrijoraţi. Dacă chiar sunt aşa prietene bune vă vor înţelege reacţia. Toţi suntem stresaţi acum, nervoşi, nu avem încotro :)
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Ufffa, mi s-au dus şansele cu sintezele astea:)) Se pare că voi merge şi eu la examen ca la un test opţional :))

@ ilie florin, asta ni se dă, asta trebuie să primim. Ce presă internaţională? =))
după ce se râde de ţara noastră că scoatem medici pe bandă rulantă, şi că oricine are acces la facultatea de medicină, să se mai facă haz şi de faptul că viitorii avocaţi se plâng de "examene prea grele". E greu, întradevăr, dar lamentările nu ne fac mai deştepţi :)

Spor la toată lumea şi nu uitaţi să dormiţi cu cărţile sub pernă! B-)

P.S.: înţeleg bine că va fi pe curţi de apel şi nu trebuie să ne deplasăm aiurea? măcar atât!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Eu voi lăsa civilul şi procedura civilă la urmă, pentru octombrie. Le urăsc pur şi simplu, iar dacă voi avea răbdare să trec odată prin coduri, iar pentru succesiuni şi contracte prin sinteze şi pe fugă prin tratate pentru câteva explicaţii, voi fi foarte mulţumită...
:whistle:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Cred că fiecare speră la grile sau sunteză după cum îi convine mai mult. Eu sper la grile pentru că abia am început pregătirea şi mă bazez doar pe coduri! Cei care învaţă de mai mult timp şi după tratate, cu siguranţă pot dezvolta mult mai bine un subiect. Sincer cred că grilele elimină puţin şansele celor care se focusează doar pe anumite subiecte si speră să fie pe subiect. Cred că e mai uşor să mă plimb prin materie, să sar de la o întrebare la alta, decât să mă stresez acolo să fac o prezentare cât mai precisă sau eventual să mă pierd sau să fac confuzii din cauza emoţiilor şi a nervilor că îmi scapă ceva :)
Dar repet, doamne ajută să fim cu toţii mulţumiţi la final ;)
Spor la treabă! :coffee:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
juridicx a scris:

[ link extern ]

Pe mine articolul ăsta pur şi simplu m-a scos din sărite. ªi nu e singular. Pur şi simplu uneori îţi vine să îţi iei lumea în cap, când vezi că tu ca absolvent eşti privit ca vai de tine ce facultate ai făcut şi ce te-ai mai spetit de ai picat admiterea în profesie, dar nici să-l iei nu prea e bine, căci înseamnă că eşti mare tocilar şi predispus să uiţi tot înainte ca măcar să fi avut şansa să-ţi deschizi gura. Iar dacă cumva vei reuşi, apoi ferească, deja ştie toată lumea că vei fi corupt, vei înşela, vei minţi, vei elibera toţi criminalii, iar la lucru vei sta cu cărţile pe masă. Căci na, dreptul e o materie foarte restrânsă, simplissima, încape într-un caiet cât revista de integrame a vânzătoarei de la chioşc.
Superb viitor ne aşteaptă! Numai succesuri nebănuite...
Răspuns la discuția Mai citeste cineva carti?
Mie cel mai potrivit pentru lectura beletristică mi se pare fotoliul, canapeaua, patul din propria casă. Evident, depinde de implicarea emoţională a cititorului. Eu nu aş putea citi niciodată în parc sau pe metrou, cum e la modă. Pe tren mai merge, când e lume puţină şi ai un drum de măcar 2-3 ore. Cred că lectura solicită o implicare a atenţiei 100%, şi e nevoie de ceva timp să reintrii în pielea personajului preferat după fiecare întrerupere.
De aceea cred că biblioteca este locul potrivit mai degrabă studiului, satisfacerii curiozităţilor. Cui nu-i place un teanc de cărţi şi reviste înghesuite pe o măsuţă mică, antică şi o lampă verde cu piciorul aurit? ªi forfota surdă din jur care îţi dă importanţă şi încredere de sine că eşti conştiincios şi lumea din jur te admiră pentru asta. Asta în subconştientul nostru, nu?
Eu rămân la ideea că cea mai plăcută lectură este într-un spaţiu cald, familiar, unde eşti numai tu, liber să te transpui în lumea imaginară. Să nu uităm de nelipsita :coffee: