avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Activitate vvvv

Activitate vvvv

Răspuns la discuția Avans Esalonare Radet
De platit vom plati, nu asta este problema. Numai ca momentan restantele sunt mari si bani zero. Adica avem bani pentru celelalte facturi, ca acuma nu o sa astept sa se taie si lumina, gazul, apa rece...etc. Am renuntat si la o parte din banii mei din salariu sunt si eu locatar in bloc, si nu vreau sa sufar.
Răspuns la discuția Avans Esalonare Radet
Ca eu cand am discutat la telefon cu un reprezentant RADET, nu mi-a spus nimic de niciun avans, ci sa ma duc cu hartia privind acordul majoritatii pentru esalonare Ca am mai avut o esalonare, dar la Apa Nova, unde ni s-a spus clar la telefon ca avem nevoie de avans. De aceea intreb.
Buna ziua. Stiti cumva daca RADET-ul cere vreun avans pentru esalonarea datoriilor? Nu de-alta dar maine mergem sa esalonam niste datorii pentru niste rai platnici, si nu stim daca ni se va cere sau nu avans. Va multumesc.
Singura persoana de contact este fiul, dar care din pacate este in puscarie, si el este de fapt si de drept proprietarul apartamentului. Cand am sunat la politie au spus ca nu pot sa se bage, fara ca Asociatia de Proprietari sa aiba o hartie la mana din partea unui judecator (mi se pare aberant ca pentru o teava sa avem hatararea unei instante). Ne-am gandit si la varianta cu inlocuirea tevii fara racordarea apartamentului, dar parca devine inuman si nu doreste nimeni acest lucru!
Buna ziua.

Am o problema cu o teava de apa rece. Teava respectiva este una verticala, dar care datorita vechimii si a interventiilor vecinilor in zona acestor tevi fara acordul asociatiei, fara sa stim ce tipuri de materiale s-au folosit (eu ca administrator daca doream sa verific mi se spunea ca sa stau cuminte in banca mea ca nu este treaba mea...cu toate ca aveam hartie din partea intregului comitet doar pentru verificare)...de la un timp avem numai si numai probleme. Ba se sparge teava veche, ba se taie cupla dintre tevile noi...iar de paguba pica tot Asociatia de Proprietari, deoarece respectivii vecini in pofida faptului ca au realizat interventii neautorizate, cand au problema care li se datoreaza vin si tipa ca Asociatia de Proprietari (pentru ei Asociatia de Proprietari = presedinte + administrator...restul sunt doar niste locatari care doar cotizeaza. Ei nu inteleg ca Asociatia este de fapt asocierea proprietarilor din imobil), trebuia sa rezolve aceste probleme.

Ca sa revin la subiect, teava respectiva s-a spart! Buba este ca ea trebuie inlocuita, numai ca inlocuirea acesteia necesita interventie in apartament. Numai ca proprietarul de fapt si de drept este momentan in puscarie, iar in apartament se afla mama acestuia, care este o persoana cu probleme psihice, si care nu ne permite sub nicio forma sa intervenimin apartamentul respectiv.

Acuma eu intreb ce am putea face pentru a remedia aceasta problema, care este una destul de grava, mai ales tinand cont ca este vorba de teava de apa rece de la wc-ul de servici.


Va multumesc.
In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie!

Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din Bucuresti, cu diagnosticul de pancreatita acuta! Dupa vreo cateva ore de stat cu ea pe sectia de chirurgie, doctorii se gandesc ca este mai bine sa o mute la terapie intensiva pentru a fi monitorizata permanent. In tot acest timp doctorii au descoperit ca mama suferea si de o insuficienta renala severa!

Dupa o saptamana, medicul curant vine si ne spune ca starea mamei s-a imbunatatit si ca va fi mutata pe sectia de nefrologie, unde i se vor face investigatii amanuntite asupra rinichilor, si peste maxim 3 zile va fi externata!

Bun, a doua zi mama a fost mutata pe nefrologie, unde i se facea o dializa, iar in acest timp ii curgea sange din nas, nici nu putea sa stea culcata pe motiv ca se ineca cu acel sange. Cand am intrebat asistenta sefa despre starea ei, mi-a spus ca sangerarea i se va opri, ca este ceva normal. Dupa 15 minute cu ea a venit sa stea bunica, care mi-a spus sa plec acasa sa ma schimb, sa fac un dus. La cateva ore primesc telefon de la bunica ca mamei i s-a facut rau, si ca a vomitat doua bucati mari de cheaguri de sange cam cat pipota de la gaina, si i se pornise o hemoragie puternica atat pe gura cat si pe nas. Au trecut doua ore pana ceu bagat-o inapoi la terapie intensiva, si culmea acuma depistasera ca plamanul stang i se umpluse cu sange, si facuse si pneumonie. Am ajuns la spital, unde nu ne-a mai dat voie sa o vedem (iar endoscopia i s-a facut la 5 ore de la readucerea ei pe ATI), iar a doua zi am vorbit cu ea si mi-a spus ca cu o seara inainte s-o mute pe nefrologie, ii bufnise sange pe nas, iar asistentele se chinuiau sa-i opreasca sangerarea, fara niciun rezultat, chiar i-au strans si nasul, ca sa numai sangereze. Dupa 48 de ore, starea ei i s-a agravat, a fost nevoie de intubare si de inducere a comei artificiale, iar medicii spuneau ca habar nu au cum de situatia a evoluat in rau din moment ce analizele ii iesisera bune, pancreasul isi revenise, deci numai erau probleme grave. La 96 de ore dupa readucerea ei pe terapie intensiva, doctora de la ATI mi-a spus ca ficatul incetase sa-i mai functioneze, deci daduse si in insuficienta hepatica, cu toate ca pana atunci nu avea niciun fel de probleme la ficat. La 12 ore de la aflarea acestei vesti, mama a decedat in urma a 4 preinfarcturi, dupa doua saptamani de spitalizare. A doua zi dupa aflarea vestii, ne-am dus la morga s-o luam si s-o ducem la capela, dar surpriza: nu avea niciun fel de diagnostic pe certificatul constatator. Cei de la morga au spus ca este necesara o necropsie, iar atunci am cerut sa se implice IML-ul. Acest lucru se inatmpla marti, joi cadavrul a fost dus la iml, unde in cateva ore i s-a facut si necropsia, iar medicul legist (care era beat in ultimul hal), ne-a spus ca era extrem de bolnava, inima marita cu 8 centimetri...ficatul facut praf...dar de ce nu s-au constatat toate aceste elemente si la tomograf, de ce au spus ca plamanii ei erau varza, iar la prima radiologie la plamani cand a fost internata, nu erau semne cum ca acestia erau bolnavi, de ce aceste elemente nu ni s-au spus inca din clipa analizelor din momentul internarii???

Acuma eu nu doresc nicio despagubire, ci doresc ca cel sau cei care au gresit sa plateasca prin ani de puscarie.

P.S. Mama mea avea numai 47 de ani.
Eu de fiecare data am bilet,. Oricum in opinia mea ar fi mult mai simplu daca am plati direct la urcarea in mijlocul de transport in comun, dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca sunt cetateni care ar pune viata soferului in pericol, ar distruge respectivele aparate de incasat bani s.a.m.d. Suntem sat fara caini!
Ca să lămurim situația privind controlorii din mijloacele de transport în comun:
1. Nu am văzut niciun controlor în ținută tip.
2. Toți controlorii care prindeau pe cineva fără bilet îl dădeau jos din autobuz, și nu îl lăsau să plece (aceasta deja se numește privare de libertate, din moment ce tu ca reprezentant al instituției pe care o reprezinți, ai părăsit incinta, practic numai ai niciun drept să reții pe cineva, corect?)
3. Dacă am introduce un sistem de plată direct la șofer, astfel s-ar elimina mica înțelegere dintre blatist și controlor și în al doilea rând controlorii ar fi trecuți pe linie moartă, deoarece nu ar mai fi nevoie de ei. În concluzie așa ceva nu vom vedea prea curând pe la noi, poate peste vreo 50-100 de ani.
Buna ziua,

Problema pe care o voi mentiona acum, are o vechime de peste 15 ani, iar ea tot persista. Acum 15 ani, vecinul din stanga casei a decis ca, gardul dintre noi este pe terenul sau si a decis sa-l mute. Bun. Bunica a acceptat, cu, conditia sa-si refaca si ea masuratorile cadastrale la casa, si daca este asa, atunci ea de buna voie il va darama. A facut cadastrul, care a dovedit ca, gardul dintre noi, este cu mult pe pamantul nostru, asa ca bunica l-a instiintat si pe vecin, care a pus mana pe cleste si topor si a inceput sa darame gardul dintre noi, pentru a construi alt gard, gard care a intrat si mai mult pe pamantul nostru (asta ingradina...unde a intrat cu 1 metru). Au fost sesizate autoritatile, care nu au miscat un deget in privinta asta. Bunica vazand-ui cat de zgubilitici sunt, a platit sa puna macar o plasa ca sa nu le mai intre vaca in gradina noastra. A fost pusa plasa de sarma, plasa pe care vecinul a taiat-o pe motiv ca vaca lui nu poate intra in gradina la noi, ca avem verdet-uri mai bune (zicea vecinul).

La un an dupa acest incident, si-a un hambar din lemn, chiar pe peretele casei, cu toate sesizarile facute la politie si primarie, ei sustin sus si tare ca, casa noastra este pe pamantul lor (cu toate ca actele cadastrale vorbesc altceva).

Acuma mi-au daramat gard-ul cu totul, iar cainii mei practic umbla cam liberi pe camp. Eu fac gard, iar vecinul care s-a aliat cu un alt vecin, imi tot darama gard-ul.

Anul trecut toate merele mi-au fost furate (1 tona de mere), iar vecinii mi-au spus si m-au amenintat ca daca nu tin cainii legati in curte ma vor da in judecata pentru ca, cainii intra si la ei in gradina, si nu pot si copiii vecinilor sa ia si ei un mar de la mine. Adica imi distrugi propietatea, mi-au daramat jumatate din cosul de la casa, imi darami gard-ul, recunosti ca imi furi merele (au functionat si blestemele, unul din copii vecinilor a cazut cu mana dreapta in cazanul plin cu borhot fierbinte), si eu n-am voie sa am niciun caine liber ca iti intra la tine in gradina.

Ieri unul din vecini mi-a reprosat ca animalele mele (adica cainii), au intrat la el in gradina si i-au scos o cartita din pamant. Si ca i-au distus un fir de porumb, si daca nu-mi leg cainii, ma va chema in instanta.

Atunci m-am enervat si i-am spus sa-si faca gard, iar raspunsul sau a fost: gard am, dar nu-l vezi tu.

Cu alte cuvinte: ei pot sa-mi distruga tot, (acu 10 ani l-au batut pe tata, initial au vrut sa-i dea cu, caramida in cap, dar s-au potolit imediat), pot sa-mi si fure tot, pot sa-mi dea foc la casa, dar cainii trebuie sa stea legati timp de o saptamana, ca eu ajung acolo o data pe saptamana, asa ce mai trece un unchi sa vada daca totul este in regula. Politia nu face nimic, justitia nimic, practic ce pot face, ca sa stau si eu linistit, fara frica ca daca ia foc magazia vecinului, imi si casa foc.

Exista vreo rezolvare???
Buna ziua,

Ca sa incep cu inceputul: In anul 1996, bunica mea, conform actelor a constatat ca din suprafata totala a terenului ii lipseau 200 mp. In urma unei cereri facute la Primarie, aceasta a fost impropietarita cu o suprafata de teren de 200 mp in spatele gradinii casei. In tot acest timp toate bune si frumoase. Anul acesta insa, am aflat de la un vecin ca in urma cu ceva timp, respectivul teren, bine, el este un teren mai mare din care bunicii i s-au acordat cei 200 mp, a fost revendicat de cineva, iar persoana respectiva din cate am inteles, la ora actuala se judeca cu primaria pentru repunere in posesie a respectivului teren, inclusiv a celor 200 mp care i-au acordati bunicii (cu acte de la primarie). Acuma, as dori sa stiu, daca persoana respectiva la 20 de ani dupa ce primaria a fost sigura ca nu a mai existat niciun mostenitor care se revendice terenul respectiv, mai poate fi repusa in posesia terenului mentionat. Si daca persoana respectiva va fi repusa in posesie, noi ce putem face, deoarece nu dorim bani, ci pamant. Va multumesc.