avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Activitate Monikasadov

Activitate Monikasadov

Stie cineva ce firma sau cine a preluat arhiva de personal/resurse umane a INSTITUTULUI DE CERCETARI SI PROIECTARI MINIERE SA PETOSANI, JUD. HUNEDOARA, str. Mihai Viteazu nr. 3?
Răspuns la discuția dosar pensie fara carte de munca
Multumesc pentru aceste informatii.
Am doar citit si am vazut zilele acestea pe social media la diferite pagini de ziaristica sau de televiziune despre o propunere de a ridica salariu minim pe economie la 3000 de lei plus un proiect de lege privind pensia pentru cei care au ani lucrati intre 10 si 15 ani. Deasemenea, am inteles ca daca cei care nu au un minim de 15 ani lucrati, au posibilitatea sa cumpere ani de pensie pana la sfarsitul lunii August 2023 cu probabilitate de a se prelungi pana in 2026.

CHKa a scris:

Legea 351/2022 NU este o noua lege a pensiilor , doar completeaza Legea 263/2010 - legea pensiilor in vigoare astazi - si NU vorbeste nimic despre pensii cu stagiu de cotizare mai mic de 15 ani . De altfel , ar fi cu totul de neconceput ca cei cu vechime atat de mica sa aiba o pensie de 1200 lei , cand pensia minima - chiar pentru stagii de cotizare cu mult peste minimul de 15 ani - este de 1125 lei .

Buna ziua din nou,

revin cu alta intrebare si poate dvs sunteti in masura sa imi dati un indiciu.
Am observat ca a intrat in vigoare o noua lege a pensiilor LEGEA 351/2022.
Sotul meu a lucrat doar 14 ani in Romania si nu are dori sa cumpere ani de pensie sa aiba minim 15 ani. Am inteles ca exista posibilitatea ca si cei care au lucrat intre 10 si 15 ani sa beneficieze de pensie calculata la 40 % din salariu minim pe economie. Este aceasta lege activa? Poate sa depuna dosarul de pensie pentru doar 13 ani fara a cumpara ani de pensie? Se iau in considerare si acesti ani?
Va multumesc pentru eventualul raspuns.
Am incercat sa trimit un mesaj si pe site-ul Casei de pensii si acel site nu prea functioneaza.
Zi buna!

Cornel Vasile a scris:

Întrebați aici:
Serviciul Judeţean Satu Mare al Arhivelor Naţionale
[ link extern ] /

Va multumesc frumos! Am sa contactez aceasta Institutie.
Buna Ziua,

Sotul meu a lucrat in Romania 14 ani, acum este la anii de pensie, a plecat inainte de revolutia din 1989 in Statele Unite iar cartea lui de munca a fost confiscata de catre comunisti. De asemenea compania la care a lucrat in Satu Mare ( Unio Satu Mare) s-a desfiintat intre timp.
Cum poate sa isi depuna dosarul de pensie daca nu are aceste acte necesare sau cum sa intram in posesia lor sau a doveziilor ca a lucrat in Roamania atatia ani. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.