avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate mirela_74

Activitate mirela_74

Răspuns la discuția Autorizatie amplasare container
In aceeasi situatie sunt si eu, dar primaria Ilfov mi-a spus ca am nevoie de autorizatie de constructie si ca legislatia s-a schimbat. A specificat ordinul 839/ 12.10.2009 actualizat cu ord.3454. Daca ne poate ajuta cineva specializat i-as fi recunoscatoare. Multumesc anticipat.
Discuție CNP romanesc
Buna ziua,
Am intalnit un caz in care un cetatean libanez are permis de sedere cu CNP ce incepe cu890000......apoi imi prezinta CI cu CNP romanesc ce incepe cu 2900....este posibil asa ceva? daca da, in ce cazuri? CNP-ul romanesc cu 2900....il poate dobandi daca a capatat cetatenie romaneasca si a renuntat la a lui?
Răspuns la discuția Act aditional
Multumesc frumos din pacate nu se va putea. Chiar azi am avut colegi care au venit sa semneze aditionalele din octombrie, au pus data de azi caci abia azi au putut ajunge sa-l semneze din diverse motive. Nici nu stiu daca ar trebui sa pun vreo presiune pe ei in acest sens, pentru ca salariul oricum trebuie sa-l platesc, marit asa ca daca ei nu au chef sau nu pot veni atunci cand ii chem, nici dupa al 3-lea telefon sau mail si ajung la o luna, nu stiu ce as mai putea face.
Răspuns la discuția Act aditional
Stiu dar data limita a semnarii de catre angajat (caci angajatorul semneaza imediat) poate fi si dupa intrarea in vigoare a modificarii sau e musai pana pe 29.12.2017?
Răspuns la discuția Act aditional
Si as mai avea o intrebare legata de acest aspect. Este obligatoriu ca actul aditional sa fie semnat si se angajat inainte de 01.01.2018? Caci nu toti pot veni sa semneze din diverse motive, si la fel, la seminar ni s-a spus ca suntem obligati ca aditionalele sa le avem semnate de ambele parti. Spun asta deoarece multi dintre angajati sunt in delegatii externe/ concedii si nu pot semna in original aditionalul, spunandu-mi ca vine ei si-l semneaza, neavand cum efectiv sa semneze 2000 oameni aditionalul pana pe 29 dec.
Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Act aditional
Am inteles, va multumesc frumos.
Discuție Act aditional
Buna ziua,
am o intrebare: conform noilor OUG-uri vis-a-vis de trecerea taxelor de la angajator la angajat, angajatorul imi mareste brutul prin act aditional. Dar imi scrie ca daca aceasta ordonanta va fi anulata, salariul meu se va diminua, trecand la vechiul brut. Intr-un seminar am inteles ca, condorm codului muncii diminuarea salariului se face doar in anumite conditii gen reorganizare, bilant pe minus in anul anterior, firma neavand profit. Avocatii firmei au spus ca in baza acestei ordonante ei pot cere ca in caz contrar, sa fie diminuat salariul, ajungandu-se la forma initiala (de dinainte de modificare conform oug). Este posibil diminuarea in astfel de conditii sau nu? caci din pacate nu mai inteleg nimic, avocatii spun ca se poate diminua, la seminar mi s-a spus ca nu e posibil ca e ilegal si daca angajatii dau in judecata angajatorul, vor castiga. Multumesc anticipat.
Buna ziua, am o speta cu o angajata a avut concediu medical timp de 12 luni pentru cancer. A venit la munca si a lucrat 2 luni. Conform legii ea mai poate avea concediu medical? caci medicul de familie i-a spus ca-i poate emite doar cod 09- pentru copil dar daca ea Doamne fereste recidiveaza nu mai poate lua concediu medical, ceea ce mi se pare aberant. Avand in vedere ca nu e complet vindecata dar dorind totusi sa munceasca pt.ca tratamentul costa mult, i-am sugerat sa aduca medical pentru perioadele in care se simte rau (concediu de odihna nu mai are momentan) cu cod 01 spre exemplu, caci pe oncologic am inteles ca nu mai poate lua (ceea ce iarasi mi se pare aberant caci daca recidiveaza si trece din nou la operatie, ce concediu medical ii va prescrie specialistul as fi curioasa). In final as dori sa stiu, mai poate lua concediu medical dupa ce s-a intors din concediu medical de 12 luni (si daca eu angajator il pot plati) ea avand deja 2 luni de cand munceste? Daca nu, ma puteti ajuta cu legislatia care nu permite acest lucru? Daca da, de unde trebuie sa ia concediul avand in vedere ca medicul de familie nu-i poate emite decat cod 09? In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am o speta si anume: o angajata bolnava de cancer de colon aduce medical timp de 1 an de zile. Aceasta trebuie sa revina incepand cu 1 octombrie, dar din motive de sanatate, altele decat cancer, aceasta urmeaza sa se opereze, necesitand internare implicit concediu medical. Medicul lui de familie i-a spus ca nu-i mai poate emite concediu medical caci a depasit limita legala. Intrebarea mea este: daca are o alta boala, mai ales ca va sta internata dupa operatie, de ce nu se mai poate emite concediu medical? Multumesc frumos.
Buna ziua,
sunt referent resurse umane la o firma, iar angajatorul a depus la ONRC inchiderea punctelor de lucru si mi-a zis ca in acea baza sa inchid toate contractele de munca suspendate. Pot face asta in baza acelei hotarari ONRC sau trebuie sa am decizia unui lichidator. Mentionez ca angajatorul a cerut insolventa firmei si a punctelor de lucru.
Multumesc.