avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate cristian dinca

Activitate cristian dinca

Buna ziua!
Un comitet executiv alcatuit din trei membri plus Presedintele este legal din punct de vedere al legii 196/2018 ?
Buna ziua! I-am solicitat Presedintelui; cu cererre scrisa si numar de inregistrare, sa-mi puna la dispozitie copii ale contractelor de prestari servicii incheiate de asociatie si a refuzat motivand ca, citez - nu vreau , indiverent unde te vei adresa_. In urma refuzului Presedintelui si al Comitentului si a cenzorului deami pune la dispozitie documentele solicitate, m--am adresat in scris Primariei sectorului 6. Am primit un raspuns prin care eram sfatuit sa ma adresez in instanta pentru rezolvarea cererii.

robert1958 a scris:

În afară de calitatea de proprietar, pentru a putea fi aleși în structura organizatorică a asociației de proprietari trebuie ca anterior să fi dobândit statutul de membru al asociației în conformitate cu art. 17 alin. 7 din legea nr. 196/2018.

Pentru a dovedi calitatea de proprietar, solicitați să vă prezinte un extras de Carte Funciară pentru fiecare dintre apartamentele respective.

În situația în care extrasele de carte funciară infirmă calitatea de proprietar a celor doi, alegerea lor este nelegală.

cristian dinca a scris:

Buna ziua!
Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua persoane care, conform legii 196/2018 nu au calitatea de proprietar in cadrul asociatiei ( sotiile lor sunt trecute ca proprietar in actul de proprietate).Dansii au invocat codul civil prin care , dupa un numar de ani trecuti de la incheierea casatoriei ei devin proprietari ai bunului respectiv-apartament).
Va rog sa-mi spuneti daca alegerea lor, ca membru in Comitetul Executiv al Asociatiei respectiv Presedinte este legala?

Buna ziua!
Suntem in urmatoarea situatie; in urma Adunarii Generale care a avut loc, au fost alesi ca membru al Comitetului executiv si Presedinte doua persoane care, conform legii 196/2018 nu au calitatea de proprietar in cadrul asociatiei ( sotiile lor sunt trecute ca proprietar in actul de proprietate).Dansii au invocat codul civil prin care , dupa un numar de ani trecuti de la incheierea casatoriei ei devin proprietari ai bunului respectiv-apartament).
Va rog sa-mi spuneti daca alegerea lor, ca membru in Comitetul Executiv al Asociatiei respectiv Presedinte este legala?
Inseamna ca trebuiue sa recuperez diferenta de 8 ore, tinand cont de faptul ca lucrez 24 ore iar ziua de lucru este de 8 ore?
Buna ziua, pentru persoanele care lucreaza in ture, respectiv 12/24-12/48 zilele de concediu cum se calculeaza?
Exemplu ; daca intr-o saptamana luni, marti sunt liber, lucrez miercuri de la ora 7 la 19 si joi 19-7, pentru a putea sa-mi iau concediu aceste doua zile, respectiv miercuri si joi, sunt nevoit sa-mi fac cerere de concediu pentru trei zile tinand cont de faptul ca, numarul orelor pe care le lucrez (miercuri si joi) este de 24 ore?
Multumesc!