avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Mustaf

Activitate Mustaf

Am desființat cabinetul medical al cărui unic asociat unic am fost . Cum pot sa transfer spațiul meu
cumpărat prin contribuție banească personală nu din veniturile cabinetului în patrimoniul meu personal? În prezent activul mai este trecut pe cabinet medical. Înregistrarea cabinetului a fost făcută pe pe Registrul Unic al Cabinetelor medicale la Ministerul Sanatatii conform legii cabinetelor medicale. Nici o legătură cu Registrul comertului sau Camera de Comerț! Știe cineva cum se face transferul de proprietate concret? Care sunt pașii? Am cod fiscal. Nu am datorii de nici un fel. Nu este insolvență, nu este faliment. Am fost asociat unic și am cerut incetare de activitate din motive personale. Am văzut temeiul legal. Vreau sa știu tehnic pas cu pas ce e de făcut procedural nu generalități pe care oricum le-am aflat pe diverse cai. In cartea funciara spatiul este pe cabinet. Dacă cineva știe bine cum stă problema rog răspuns! Mulțumesc!
usr22 a scris:

a fost un pfa inregistrat la onrc si radiat sau ai avut doar cod fiscal de la anaf? cum s-a desfiintat? cine e trecut in cartea funciara?

Am avut cod fiscal în baza Certificatului de înregistrare în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale de la Direcția de sănătate Publica conform legii cabinetelor medicale. Aceasta este forma de organizare. Am încetat activitatea din motive personale. Nu am datorii. Nimeni nu știe care este procedura concretă. Unde să merg ? Lichidatorul zice ca nu e treaba lui si se ocupă cu insolventa. Nu are treaba dacă nu sunt în insolvență sau faliment și sunt asociat unic. Nu este organizat ca PFA. E legea cabinetelor care nu prea e băgată în seama. As dori sa știu cine are autoritatea legala sa treacă spațiul pe persoana fizică la concret dacă se poate. Legea am cam vazut-o dar nu știu cine o pune în aplicare. În cartea funciara e trecut Cabinetul Medical Individual. Eu sunt trecut ca proprietar al cabinetului fiind persoana fizică autorizată sa profesez în această formă. Nu se înregistrează la Camera de Comerț. ONRC cred ca e pentru firme care sunt inregistrate la Registrul comertului. Nu am nici o legătură cu Registrul si legea nu prevede această etapă. Inteleg foarte
bine ca e un teren mai puțin familiar. Activitatea se desfășoară în baza Certificatului
de înregistrare în Registrul Unic al Cabinetelor
al Direcției sanitare. Încetarea activității se face în baza unei declarații la Direcția de Sănătate Publica. Pot primi un răspuns tehnic? Mulțumesc mult! O zi bună!
Am pus tot azi o întrebare în legatura cu un cabinet medical desființat. Vreau sa trec spațiul pe persoana fizica. Notarul spune sa ma adresez unui lichidator deși nu am nici o datorie totul fiind liber de orice sarcini. Lichidatorul și expertul contabil nu au mai intâlnit asemenea cazuri și cauta sa vadă cine are autoritatea legala și tehnic care este procedura. La care uși de la care instituții trebuie sa încep și unde am de mers. Știe cineva care sunt pașii la modul concret?
Am avut un cabinet medical individual pe Registrul unic al cabinetelor medicale. Am un apartament pe cabinet medical de la parintii mei. Ulterior am aflat ca aceste cabinete nu au personalitate juridică. A fost o eroare notariala în 2006. Am și o extindere din 2007. Vreau sa păstrez clădirea pe persoana fizică.
Cum pot face ca să plătesc taxe mici. Nu am fost platitor de tva. Cred ca valoarea este vreo 40.000 de euro.