avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PROCEDURA CONCRETA DE TRECERE IMOBIL DE PE PFA PE ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PROCEDURA CONCRETA DE TRECERE IMOBIL DE PE PFA PE PERSOANA FIZICA

Am pus tot azi o întrebare în legatura cu un cabinet medical desființat. Vreau sa trec spațiul pe persoana fizica. Notarul spune sa ma adresez unui lichidator deși nu am nici o datorie totul fiind liber de orice sarcini. Lichidatorul și expertul contabil nu au mai intâlnit asemenea cazuri și cauta sa vadă cine are autoritatea legala și tehnic care este procedura. La care uși de la care instituții trebuie sa încep și unde am de mers. Știe cineva care sunt pașii la modul concret?
Cel mai recent răspuns: Mustaf , utilizator 06:26, 23 Martie 2023
a fost un pfa inregistrat la onrc si radiat sau ai avut doar cod fiscal de la anaf? cum s-a desfiintat? cine e trecut in cartea funciara?
usr22 a scris:

a fost un pfa inregistrat la onrc si radiat sau ai avut doar cod fiscal de la anaf? cum s-a desfiintat? cine e trecut in cartea funciara?

Am avut cod fiscal în baza Certificatului de înregistrare în Registrul Unic al Cabinetelor Medicale de la Direcția de sănătate Publica conform legii cabinetelor medicale. Aceasta este forma de organizare. Am încetat activitatea din motive personale. Nu am datorii. Nimeni nu știe care este procedura concretă. Unde să merg ? Lichidatorul zice ca nu e treaba lui si se ocupă cu insolventa. Nu are treaba dacă nu sunt în insolvență sau faliment și sunt asociat unic. Nu este organizat ca PFA. E legea cabinetelor care nu prea e băgată în seama. As dori sa știu cine are autoritatea legala sa treacă spațiul pe persoana fizică la concret dacă se poate. Legea am cam vazut-o dar nu știu cine o pune în aplicare. În cartea funciara e trecut Cabinetul Medical Individual. Eu sunt trecut ca proprietar al cabinetului fiind persoana fizică autorizată sa profesez în această formă. Nu se înregistrează la Camera de Comerț. ONRC cred ca e pentru firme care sunt inregistrate la Registrul comertului. Nu am nici o legătură cu Registrul si legea nu prevede această etapă. Inteleg foarte
bine ca e un teren mai puțin familiar. Activitatea se desfășoară în baza Certificatului
de înregistrare în Registrul Unic al Cabinetelor
al Direcției sanitare. Încetarea activității se face în baza unei declarații la Direcția de Sănătate Publica. Pot primi un răspuns tehnic? Mulțumesc mult! O zi bună!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Mustaf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer imobil de pe cim Mustaf Mustaf Am desființat cabinetul medical al cărui unic asociat unic am fost . Cum pot sa transfer spațiul meu cumpărat prin contribuție banească personală nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare profesie liberala? sovid sovid Buna ziua, Zilele trecute puneam o intrebare in legatura cu sediul pfa. Acum insa cautand pe net mai multe informatii aflu ca profesiile liberale(sunt ... (vezi toată discuția)
Pfi PaulHaiducu PaulHaiducu Ce obligatii financiare are o persoana PFI? Ce legislatie trebuie consultata pentru infiintarea PFI? (vezi toată discuția)