TVA-ul nedeductibil la o factura de achizitie de bunuri destinate ca donatie membrilor din cadrul unui ONG pentru activitatea fara scop lucrativ se evidentiaza obligatoriu separat in contul 635?
Buna ziua. Am o achizitie intracomunitara (Polonia) pentru un ONG pentru care nu trebuie sa deduc TVA. Factura primita din Polonia are evidentiat valoarea TVA pe ea, desi trebuia sa fie zero. Cum declar aceasta factura? In declaratia 394 sau 390VIES?
Buna ziua. Am o neclaritate.Am nevoie de o monografie contabila pentru urmatoarea situatie (problema este legata de SGR). Trebuie sa realizam mai multe pachete cadou pentru Pasti care contin diverse produse precum si cate o sticla cu vin cu ambalaj SGR . Pachetele cadou se realizeaza de catre noi (ca si productie) si se livreaza catre client (ca produs finit). Cum inregistram ambalajul SGR in acest proces? Multumesc.
Buna ziua. Rog sa-mi raspunda cineva care este plafonul de incasari si plati in numerar prin registrul de casa in 2025 si baza legala aplicabila. Multumesc.