avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate ariadna_2023

Activitate ariadna_2023

La dvs. exista un avizier de 1 mp. Ar fi bine sa fie si la noi asa. La noi este redus ca dimensiune incap 2 foi A4. Afiseaza lista de intretinere si cateva informatii cu salariul personalului. Nu o afisa nici pe asta .... pana am facut de cateva ori reclamatie.
La asta m-am gandit si eu. Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Asta este si parerea mea.
Nu se poate face nimic....participa oameni putini la ședința prieteni și rude ....
E dinastie la noi în bloc
Legile sunt proaste....

latka a scris:

Daca nu faceti nimic, nu se va "indrepta" presedintele. Ati facut ceva din ce v-am transmis in mesajul anterior ?

Daca ziceti ca l-au ales putini oameni, poate ca veti gasi 20% dintre membrii de asociatie, sa organizati o AG si sa-l schimbati,
Articolul 47
(1) După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv.
(2) Adunarea generală este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
[ link extern ]

Daca nu, asta e.

Nu ma interesează ce consum au vecinii dar președintele asociației nu vrea afișare și nici sa ne pună în cutia postala informații legate de apometre.
Acest președinte e ales cu un număr f mic de voturi, oamenii nu vin la ședințe. Face ce vrea si e greu de înlocuit.

latka a scris:

Nu puteti reclama nicaieri "citirea apometrelor", nu exista vreo lege care sa se ocupe in mod expres de asa ceva. Reclamati conform art. 28 din legea 196/2018 la presedintele de asociatie, in scris, daca vi s-a gresit consumul, sau la primarie conform art. 102 alin. 1 litera e, daca presedintele nu-si indeplineste sau depaseste etributiunile (printre care si cea de a raspunde unei contestatii).

Ca fapt diver, nici noi nu avem afisati la avizier indecsii, doar consumul, in schimb primim in cutia postala a fiecaruia o fisa cu ceva mai multe detalii privind cheltuielile de intretinere, printre care si index nou si index vechi. Nu va intereseaza, de fapt, ce indecsi au vecinii.

ariadna_2023 a scris:


Unde pot sa reclam ? Ce lege reglementeaza citirea apometrelor ?



Asa m-am gândit și eu. Mulțumesc pentru răspuns

ynocentta a scris:

Sesizati oficial ANSPDCP


Alte blocuri afiseaza seria, index nou, index vechi, data citirii. Asa mi se pare normal. Au fost situatii cand ni s-a umflat consumul.
Presedintele de bloc refuza sa afiseze la avizier hotararile Adunarii generale a Asociatiei de proprietari, hotararile comitetului executiv, datele de contact ale membrilor comitetului executiv pe motiv ca, se incalca prevederilor Regulamentului (UE) nr. 679/2016 ... ca vrea sa protejeze interesele membrilor asociatiei de proprietari si ca este necesar acordul persoanelor respective si nu au acordul lor.

Avem o problema si cu avizierul. In legea 196/2018 se vorbeste de afisarea la avizier. Presedintele de bloc spune ca se afiseaza la loc vizibil adica usa de la intrare sau peretii scarii sunt locuri vizibile. Unde trebuie sa se afiseze documentele ?
La un moment dat a raspuns ca el a afisat ceva dar au venit in urma lui si au rupt afisele. De fapt, nu afiseaza nimic.
Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe apartament.
La noi indexul apometrelor se citeste de la distanta de la usa apartamentului.
Presedintele blocului spune ca index-urile de apa sunt considerate date cu caracter personal si nu are voie sa le afiseze cf. Regulament (UE) nr.679/2016.
Unde pot sa reclam ? Ce lege reglementeaza citirea apometrelor ?