avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de bloc nu vrea sa afiseze nimic din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de bloc nu vrea sa afiseze nimic din cauza regulamentului (UE) nr.679/2016

Presedintele de bloc refuza sa afiseze la avizier hotararile Adunarii generale a Asociatiei de proprietari, hotararile comitetului executiv, datele de contact ale membrilor comitetului executiv pe motiv ca, se incalca prevederilor Regulamentului (UE) nr. 679/2016 ... ca vrea sa protejeze interesele membrilor asociatiei de proprietari si ca este necesar acordul persoanelor respective si nu au acordul lor.

Avem o problema si cu avizierul. In legea 196/2018 se vorbeste de afisarea la avizier. Presedintele de bloc spune ca se afiseaza la loc vizibil adica usa de la intrare sau peretii scarii sunt locuri vizibile. Unde trebuie sa se afiseze documentele ?
La un moment dat a raspuns ca el a afisat ceva dar au venit in urma lui si au rupt afisele. De fapt, nu afiseaza nimic.
Faceti o reclamatie la ANSPDCP si, daca aveti dreptate, presedintele de asociatie va fi amendat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Potrivit Regulamentului 679/2016 nu doar consimțământul este un temei pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, fiind de altfel sancționată conduita operatorului care se prevalează de lipsa consimțământului pentru neîndeplinirea obligații legale care îi incumbă.

Publicarea hotărârilor Adunării generale la avizier este o obligație legală (art. 49 alin. (5) din Legea nr. 196/2018), iar membrii organelor de conducere ai Asociației sunt desemnați în actul constitutiv al Asociației. Ca atare prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi considerată că se realizează în temeiul îndeplinirii unei obligații legale (art. 6 alin,. (1) lit. c) din Regulamentul 679/2016), iar refuzul afișării hotărârilor Adunării Generale pentru motivul lipsei consimțământului este neîntemeiat.

Puteți formula o plângere la ANSPDCP și puteți apela la un avocat pentru redactarea plângerii.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In L 196/2018, se spun multe, pe bune...
Ce fel de avizier v-ar trebui, cati pereti sa-i tapetati cu toate informatiile de care aveti nevoie?
Deocamdata, daca nu va intelegeti cu presedintele, aveti si alta cale de atac, alta decat sa va adresati onor, ANSPDCP, care numai grija presedintelui vostru nu o are, da?
Ia incercati un mail la primaria locala, unde exista un birou / serviciu dedicat asociatiilor de proprietari/locatari.
Apoi, din experienta va spun: nu toti proprietarii sunt foarte interesati de anumite informatii, asa cum ziceti dvs., dar important este ca anumite informatii trebuie afisate - cum am sp[us, sa aveti loc la avizier.
O cale mult mai scurta ar fi sa mergeti la sediul as. prop. si sa cereti aceste informatii.
Adevarul este ca si presedintele cam exagereaza, dar tot adevarat este ca v-ar trebui un avizier foarte mare, iar majoritate proprietarilor sa participe la AG ale membrilor/proprietarilor.
La noi, avizierul este de marimea unui geam, este o cutie din termopan, cam 1 mp, si dupa afisarea listei de plata (format 2 x A3), mai punem niste explicatii acolo, mai ramane loc de o fila unde se afiseaza programul de lucru si graficul de curatenie a imobilului...
Succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Mai 2023
Adam Grecu, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Asta este si parerea mea.
La asta m-am gandit si eu. Multumesc

Alte discuții în legătură

Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)
Președinte de asociație de locatari.fișa postului bună seara, ... 666ate 666ate Președinte de asociație de locatari.Fișa postului Bună seara, aș dori să știu atribuțiile unui președinte de bloc. Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Fișa postului de președinte de asociația de locatari gothardetelka59 gothardetelka59 Bună seara,aș dori să știu care ar fi atribuțiile unui președinte al asociației de locatari (fișa postului) Mulțumesc (vezi toată discuția)