avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Alexandru527

Activitate Alexandru527

Bună ziua! Vă rog ajutați-mă cu niște răspunsuri
Am mai multe întrebări
În primul rând sunt divorțat de acum 2 ani ,eu si fosta locuim actual in Belgia, cei 2 copii minori locuiesc cu ea. În România avem o casă si teren pe care deși inițial a fost moștenire de la părinții mei , am făcut acte de vânzare cumpărare iar acum urmează să facem partajul. Eu am discutat cu ea si ar prefera să o despăgubesc pt partea sa
1.Sfatuiti-mă vă rog cum este mai preferabil si ieftin să procedez, printr-un avocat sau prin notar si la ce costuri să mă aștept?
2.Unde ar fi mai indicat să deschid această procedură, în România sau în Belgia iar dacă va fi in România atunci este necesar să fie si ea fizic acolo sau se pot trimite actele pentru semnare și alte lucruri?
3 Ținând cont că terenul + casa au fost estimate la momentul acela in actele la 29300 RON, se va considera de exemplu despăgubirea a jumătate din această sumă sau v-a trebui făcută o nouă evaluare sau pur si simplu ne putem înțelege la o sumă anume cu care să fim ambii de-acord?
In final îmi puteți împărtăși orice aspecte ce nu le-am luat in calcul pentru a fi cât mai bine pregătit

gi-jane2 a scris:

pana acum le-a lasat ?
mergeti si faceti-va probe daca nu va lasa.

Da până acum le-a lăsat și am locuit la aceiași adresă de când ne-am despărțit acum 3 ani și in continuare după divorțul de acum un an până în prezent.
Mă gândesc că din moment ce în actul de divorț s-a stabilit ca pot veni în weekend la mine copiii știindu-se adresa mea nu ar putea să-mi impună să nu le pot lua decât eventual prin deschiderea unui proces și o hotărâre a tribunalului
Bună ziua!
Divorțul meu s-a definitivat de comun acord acum aproape un an iar în actul de divorț s-a stipulat ca fiicele mele să locuiască la mamă iar eu sa am dreptul să le iau un weekend din două. Weekendul acesta trebuia să mă duc să le iau.
Menționez că toți suntem rezidenți în Bruxelles iar eu încă înainte de divorț locuiesc într-o garsonieră.
Problema este că fosta refuză să lase fetele să mai vină la mine , unul din motive fiind că nu e legal în Belgia ca eu ca tată să locuiesc în aceeași încăpere cu două fete.
Am luat legătura cu un avocat dar acesta mă poate primi abia luni iar eu trebuie să fac ceva acum.
Credeți că e o idee bună să mă duc totuși să le iau la programul stabilit iar dacă ea refuză să lase copiii pot suna la poliție aici? Credeți că m-ar ajuta cu ceva sau mi-ar afecta situația?
Ajutați-mă vă rog cu o soluție
Aceasta se poate face la orice notar sau dat fiind că ne aflăm în Belgia trebuie la consulat?

raluk0207 a scris:

Nu e procura, cu declaratie.
Mama copiilor trebuie sa dea o declaratie ca e de acord ca minorii sa calatoreasca cu dvs.

Belgia, aici suntem cu toții rezidenți

gi-jane2 a scris:

mama trebuie sa isi dea acordul.
Care tara vreti sa o parasiti ?

Bună ziua! Am o nelămurire, eu dacă vreau să părăsesc țara de reședință împreună cu copiii mei de a căror mamă sunt divorțat înțeleg că am nevoie de procură din partea ei. Întrebarea mea este cine trebuie să facă procura, eu care am nevoie de ea sau mama copiilor care trebuie să-și dea acordul? sau trebuie să mergem împreună la notar?
Bună seara. De curând am semnat actele de divorț însă divorțul încă nu s-a pronunțat. Am fost înștiințat de către avocat printre altele ca în afara plății pensiei alimentare trebuie să contribui cu sumă egală cu fosta la plata cheltuielilor extraordinare ( de ex. cheltuieli medicale, cumpărare rechizite școlare) . Noi locuim în Belgia iar aici copiii primesc la începutul anului școlar o primă care să ajute la achiziționarea rechizitele școlare iar fosta soție a primit aceste sume pentru cei doi copii. Întrebarea mea este această sumă de bani ce a primit-o se va scădea din toată sumă cheltuielilor pe rechizite iar după aceea să se facă calculul la jumătatea mea de plată sau nu contează iar eu trebuie să achit jumătate din suma cheltuită inițial?
Am venit aici pentru a mi se răspunde civilizat la niște întrebări nu pentru a mi se ține morală despre cum ar trebui să-mi trăiesc viața, nu mă cunoști și cu atât mai puțin nu cunoști situația în care sunt

gi-jane2 a scris:

Încercați sa nu va instrinqti ca o sa " puteti" dvs si nu or sa mai vina ei si apoi va plângeți ca sunteți alienat, sa mama i-a înstrăinat bla, bla.

Mulțumesc pentru răspuns!
Înțeleg că nu îmi pierd dreptul de vizită , de fapt întrebarea mea ar fi dacă sunt în vreun fel obligat să-i iau în zilele stabilite de weekend? Adică dacă de exemplu o lună întreagă nu-i pot lua , mi se poate întâmpla ceva?
Dapix a scris:

Nu va pierdeți dreptul.la vzită. Aveți dreptul stabilit de instanță să-i luați la dumneavoastră în zilele stabilite de weekend , precum și în lunile de vacanță.

Dacă la divorț se optează pentru custodie comună asupra copiilor iar domiciliul copiilor se stabilește la mamă, eu ca tată sunt obligat în vreun fel a îmi lua copiii în vizită la mine sau dacă nu îi pot vedea o anumită perioadă să-mi pierd dreptul la vizită?