avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate gaby_1981

Activitate gaby_1981

Va mulțumesc pt răspunsuri, exista vreun avocat specializat pe astfel de spețe?

Liliana Gradinaru a scris:

Mie simulatia de mai sus imi pare numai creatoare de probleme, sincer, nu imi pot imagina decat ca acetele alea au fost facute fara ca un avocat sa isi dea o idee macar...
Bunicul trebuia sa se intereseze, nepotii la fel. Acum ar fi indicat sa se intereseze in termen util si copiii defunctului, i-ar ajuta...

Va multumesc pt. raspuns!
Buna ziua! Situatie mai bizara! Promisiune de vanzare cumparare intre nepoti si bunic, in 2010, in care bunicul vinde nepotilor imobilul pe o suma de 100.000 euro, banii care vor fi achitati intr-un an, mai putin avansul primit de bunic, cate 20.000 euro de la fiecare nepot in momentul semnarii actului la notar, bani cash. Timp de 10 ani nu se intampla nimic, actul fiind mai mult o acoperire a bunicului pt a-si proteja casa de cei 2 copii care o luasera pe drumuri gresite, nepotii neachitand nici un euro. Dupa 9 ani, nepotii au prelungit cu bunicul promisiunea pe inca 3 ani valablitate si au schimbat unele clauza, deoarece acum nu mai puteai sa da bani fictivi bunicului, ma refer la restul de 60.000 euro decat prin banca, iar notarul a schimbat clauza cu uzufruct viager in schimbul neachitarii sumei ramase de 60.000 euro. Dupa un an, bunicul moare, iar nepotii au notat in cartea funciara promisiunea, precum si actul aditional de prelungire pe 2 ani. Inrebarea mea este cum poate mostenoitorul legal, avand certificat de mostenire, sa radieze aceasta promisiune din CF, si care este procedura legala, trebuie desfiintat actul in instanta sau tot la notar, si aici ma refer nu priun calea amiabila deoarece ei nu doresc asta.
Si o ultima intrebare, nepotii pot da in judecata mostenitorul legal cand expira promisiunea sau pot avea dreptul de propietate prin promisiune fara sa dea in judecata mostenitorul, ma refer printr-un notar? Va multumesc!
va multumesc pt raspuns! zi buna!
Buna ziua! Suntem 2 moistenitori in cote egale pentru o casa cu un teren 100 m2 si pentru un teren de 300 m2. Este vorba de mine si matusa mea.
Matusa vrea sa ramana cu terenul de 300m2, iar eu cu casa construita sicu cei 100m2. Cum putem proceda, ne puteti sfatui putin? Exsita o cale juridica dupa ce am acceptat mostenirea si avem amndoi actele de mostenitori? Mai are cineva situatia asta? Problema e ca matusa chiar daca e divortata, are 2 copii, care la randul lor, vor veni dupa mostenirea cand o sa vina vremea si incerc s-o rezolv cat traieste matusa.