avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Suntem 2 mostenitori in cote egale pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Suntem 2 mostenitori in cote egale pentru o casa ...

Buna ziua! Suntem 2 moistenitori in cote egale pentru o casa cu un teren 100 m2 si pentru un teren de 300 m2. Este vorba de mine si matusa mea.
Matusa vrea sa ramana cu terenul de 300m2, iar eu cu casa construita sicu cei 100m2. Cum putem proceda, ne puteti sfatui putin? Exsita o cale juridica dupa ce am acceptat mostenirea si avem amndoi actele de mostenitori? Mai are cineva situatia asta? Problema e ca matusa chiar daca e divortata, are 2 copii, care la randul lor, vor veni dupa mostenirea cand o sa vina vremea si incerc s-o rezolv cat traieste matusa.
Cel mai recent răspuns: gaby_1981 , utilizator 15:09, 12 Iunie 2023
Faceti succesiunea la notar, ca tot va intelegeti... si la partaj fiecare ramane cu ce vrea, copii doamnei urmand a mosteni ceea ce a primit doamna acum, terenul.

Mai pe scurt, mergeti la notar si faceti partajul, daca deja ati facut succesiunea.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
Ionut.ion, utilizator
Dezbateti succesiunea, dupa care faceti partajul la notar.
Dvs va luati casa +terenul, iar matusa celalalt teren
va multumesc pt raspuns! zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta cornelia_bujor2008 cornelia_bujor2008 As vrea sa ma ajute cineva cu un sfat. Dupa decesul parintilor mei am facut succesiunea impreuna cu fratele meu pentru apartament, ulterior am aflat ca mama ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)