avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate mihaicalinescu2005

Activitate mihaicalinescu2005

Răspuns la discuția Amenda administrativa
tot legea 188/1999, spune ca daca nu sunt intrunite conditiile pentru angajarea raspunderii penale...se va sesiza comisia de disciplina competenta. :)
cu tot respectul pentru profesia dvs., si pentru curajul de a va casatori....dar io de psihologi-functionari publici, n-am mai auzit pana acum... poate, daca ati studia putin statutul, va veti da seama ca ce pretindeti, este o aberatie. :)
In nici un caz. Drepturile salariale ale functionarilor publici sunt stabilite prin acte normative in vigoare, si acestea nu se pot negocia
.
legea nr.24/2000 privind normele de tehnica legislativa,
reglementeaza conditiile de fond si formă pentru emiterea/adoptarea actelor administrative.
de transfer nu poate fi vorba, ci doar de mutarea (definitiva sau temporara) in cadrul altui compartiment sau a altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice, care se poate dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, la solicitarea motivata a functionarului public, daca starea de sanatate a acestuia, dovedita cu certificat medical, emis de organele de specialitate in domeniu, nu ii mai permite fp sa-si desfasoare activitatea in acel compartiment. In acest caz, mutarea se va face pe o functie publica vacanta, de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, sau pe o fp de nivel inferior, pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului, si numai daca fp este apt profesional sa-si duca la indeplinire atributiile aferente functiei publice.
Răspuns la discuția Promovare in functia publica
cand veti indeplini conditiile:
a) 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice de executie din care promovati
b) cel putin calificativul "bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale, in ultimii 2 ani calendaristici
c) la data inscrierii la concursul sau examenul de promovare, sa nu aveti in cazierul admnistrativ o sanctiune disciplinara neradiata.
Si bineinteles....cand veti promova concursul sau examenul.... :)
Răspuns la discuția Suspendare functionar public
v-ati cam raspuns singura... o data ce procesul penal al incetat, si hotararea instantei este definitiva si irevocabila, suspendarea inceteaza iar functionarul public isi va relua activitatea in functia publica detinuta anterior, si i se vor achita toate drepturile salariale pentru perioada in care a fost suspendat. povestile cu trasul de proces, de par, etc....eventual puteti la le povestiti la CSM, nu puteti acuza inculpatii, pentru ca, nu ei au fost judecatorii care au tot amanat, suspendat, sau ce-or mai facut ei pe-acolo in cauza aia.... :)
hg 250/1992
ART. 25
(1) Salariaţii din administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la concedii fără plata, a căror durata însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:
a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de învăţământ superior, curs seral sau fără frecventa, a examenelor de an universitar, cât şi a examenului de diploma, pentru salariaţii care urmează o formă de învăţământ superior, curs seral sau fără frecventa;
b) susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariaţilor care nu beneficiază de burse de doctorat;
c) prezentare la concurs în vederea ocupării unui post în alta unitate.
(2) Salariaţii au dreptul la concedii fără plata, fără limita prevăzută la alin. (1), în următoarele situaţii:
a) îngrijirea copilului bolnav în vârsta de peste 3 ani, în perioada indicată în certificatul medical; în acest drept beneficiază atât mama salariată, cât şi tatăl salariat, dacă mama copilului nu beneficiază, pentru aceleaşi motive, de concediu fără plata;
b) tratamentul medical efectuat în străinătate pe durata recomandată de medic, dacă cel în cauza nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizaţia pentru incapacitate temporară de munca, precum şi pentru însoţirea soţului sau, după caz, a soţiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, soră, părinte, pe timpul cât aceştia se află la tratament în străinătate -, în ambele situaţii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sănătăţii.
(3) Concedii fără plata pot fi acordate şi pentru interese personale, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), pe durate stabilite prin acordul părţilor.
Răspuns la discuția Retrogradare secretar
interesant punct de vedere. un argument legal, ceva? ;)
sigur ca puteti :)