avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Sebbastttian

Activitate Sebbastttian

Lucrez în sistemul de stat, funcționar public cu statut special.

Menționez faptul că nu am calitate de polițist examinator la proba practică pentru obținerea permisului de conducere (conform OMAI nr. 268/2010), ci desfășor preponderent activități de preschimbare a permiselor de conducere conform OMAI 123/2013 și OMAI 163/2011, precum și, mai rar, activități de supraveghere la examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere (NU examinare și nici evaluare).

De asemenea, vă aduc la cunoștință faptul că doar OMAI 260/2011 stipulează expres că toți polițiștii atestați pentru a desfășura activități de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere sunt obligați să NU desfășoare activități lucrative în cadrul unei școli de șoferi autorizate.

Am realizat o solicitare la ANI pentru a-mi fi comunicat Dacă există vreo situație de incompatibilitate sau conflict de interese dacă desfășor activități de voluntariat în cadrul unei școli de șoferi pe un post de profesor de legislație rutieră, iar aceștia au avizat pozitiv solicitarea mea, comunicându-mi faptul că nu există situație de incompatibilitate ori conflict de interese.

Problema este că, după ce șeful ierarhic superior a aflat că doresc să fac acest lucru, a introdus în fișa postului, la rubrica “cerințele postului” mențiunea “să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto”, iar acum nu știu dacă am dreptul să desfășor acele activități și care ar putea fi rezultatele ce ar putea decurge din realizarea respectivei activități.
Cornel Vasile a scris:

Va puteti angaja , nu va faceti griji atat timp cat in c.i.m. nu aveti inserata o clauza de neconcurenta.

Bună ziua! Dacă fișa postului, ulterior momentului ocupării funcției, la rubrica “Cerințele postului” șeful ierarhic superior introduce o restrângere a unui drept de a desfășura activități și în cadrul unor societăți cu alt domeniu de activitate
(care nu are legătură cu nivel de educație, de formări profesionale etc.), iar eu acum am oportunitatea să mă angajez part-time fix în acel domeniu și chiar doresc să fac acest lucru, ce este de făcut?
Bună ziua! În urma unui eveniment rutier soldat cu vătămări corporale multiple am solicitat raport medical privind stabilirea punctajului traumatologic; societatea de asigurări nu a realizat acest demers nici după 35 de zile de la data înregistrării solicitării, asa ca am fost nevoit sa achit personal costul expertizei medicale de specialitate. Acum au trecut 33 de zile de la înaintarea către asiguratorul RCA a raportului REMA.

1. Ce instituție este competentă pentru a formula o sesizare privind nerespectarea termenului legal de soluționare a lucrării?

2. Obținerea despăgubirilor pentru vătămările corporale suferite, conform raportului REMA, sunt același lucru cu daunele morale? Și, dacă nu, care este modalitatea prin care se pot obține daunele morale?
Vă mulțumesc! O zi frumoasă!

Cornel Vasile a scris:

Aveti dreptul să susțineti proba teoretică și pe cea scrisă pentru obținerea atestatului de profesor de legislație rutieră.

Bună ziua! În timpul concediului medical am dreptul să susțin proba teoretică și pe cea scrisă pentru obținerea atestatului de profesor de legislație rutieră?