avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate tenegabi

Activitate tenegabi

Mulțumesc foarte mult, cam asta pare că face și asta vreau să evit. Voi face solicitările chiar astăzi.
Îmi puteți lăsa o lege în baza căreia să îi pot transmite dezvoltatorului că din acest moment nu voi mai plăti curentul electric, în ceea ce privește branșarea îi voi trimite contractul de vânzare-cumpărare.
Mulțumesc pentru răspuns.
Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt mari probleme la curentul electric ( pică siguranțele ). Deocamdată blocul nu este branșat la curentul electric. Gazul cablul tv și internetul sunt pe numele meu. Nu este înființată Asociația de locatari, dar dacă se înființează nu văd să treacă curentul electric la Asociație. Așteptăm de un an branșarea la utilități, alte persoane sunt mutate de 2 ani în bloc. Este finalizat blocul. Am mai multe întrebări.
1. Dacă nu plătesc la dezvoltator curentul electri, mă poate debranșa?
2. Ce spune legea legat de utilități, în contract dezvoltatorul și-a asumat branșarea, dar tot ne cere bani dacă vrem să ne branșăm la utilități? ( la gaze am plătit contuarul)
3. După înființarea Asociației, dacă nu a branșat blocul la curent, revine în responsabilitatea asociației? Dar plata curentului electric, tot în responsabilitatea asociației?
4. La plata oricăror utilități nu primesc factură și chitanță ( la apă și la curent de 5 luni nu am primit nimic, doar promisiuni ), este legal?
Se poate să specificați și legea să o citesc în amănun. Aș dori să trimit dezvoltatorului legile, iar în caz că este ilegal ce face să îl dau în judecată.
Mulțumesc.