avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Ramopaca

Activitate Ramopaca

Da, voi cumpara mixt, o parte cu contributia mea, o parte prin credit bancar.

De aceea banca spune ca nu se poate face antecontract cu proprietarul atata vreme cat imobilul de vanzare este luat cu credit/ipotecat de banca si actele nu vor corespunde in momentul vanzarii.

Imobilul va fi vandabil in momentul in care banca proprietarului va aproba schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc de raspuns, dna Romascanu.

Am inteles foarte bine exprimarea dvs sugestiva si ati ales comparatiile potrivite cazului meu.

Finalmente este o tranzactie incerta pentru mine, la o prima lectura de amator, nu de specialist in domeniul juridic, dar raman totusi precauta in astfel de cazuri.

Apreciez munca dvs si a celorlati specialisti aici in online.

Buna ziua, apreciez timpul si implicarea in aceasta speta.

Banca spune ca nu accepta antecontract atata vreme cat apartamentul este ipotecat, actele nu corespund.

Proprietara nu vrea sa stinga creditul pe primul imobil, vrea doar sa schimbe ipoteca de pe un imobil pe altul, acel nou imobil va trebui evaluat si apoi comisia de credit a bancii cu care proprietarul a facut creditul sa valideze schimbul de ipoteca de pe un imobil pe altul.

Operatiunea aceasta depinde si de valoarea noului imobil, care este situatia lui juridica.

Acestea au fost informatiile bancii cu care lucrez eu si cele ale agentului imobiliar care in prezent are exclusivitate pe apartament pt vanzare, promovare, etc.

Da, agentia imi cere 2500 lei sub forma de contract de rezervare pentru a-mi rezerva apartamentul. Fara a mentiona o data exacta de ramburs in cazul in care operatiunea va fi refuzata de banca. Fara a mentiona o data precisa a tranzactiei...multe semne de intrebare pentru mine, ceea ce imi induce o anume stare de incertitudine.

Verbal mi s-a spus ca acei 2500 lei vor intra in comisionul agentiei , pe hartie nu se mentioneaza acest detaliu.

Daca voi avea ocazia, voi merge si la un avocat.

Multumesc de raspuns.

Atata vreme cat apartamentul este ipotecat, nu se poate face antecontract cu proprietarul, pana ce banca ridica ipoteca si evaluatorul va evalua cealalta locuinta.
Apreciez sfaturile primite, dle/dna Gi-Jane2.

Seara placuta!
Adevarat, agentia are un contrat standard facut de ei, in care se mentioneaza ca se preda suma de x lei cu titlu de garantie pentru cumpararea apartamentului de la adresa ...

Se mai mentioneaza pretul de vanzare al imobilului si comisionul agentiei.

De asemenea , se mentioneaza ca in cazul in care promitentul cumparator se razgandeste si nu mai vrea sa cumpere apartamentul, pierde garantia in favoarea vanzatorului.

In cazul in care vanzatorul nu se prezinta pentru semnarea contractului, suma platita de mine cu titlu de garantie se returneaza promitentului cumparator.

incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte ...

Dupa cum observati, cam sumar contractul acesta de rezervare.

Nu se mentioneaza ca suma platita de mine este inclusa in comisionul agentiei.

In ce masura mai pot veni eu cu alte clauze daca ei au deja un contract de garantie standard? Mie mi se returneaza suma platita iniatial, eu doresc dublul sumei platite, asteptarea este destul de mare, cine imi va rambursa banii, agentia sau proprietarul?

Daca agentia nu stopeaza vizionarile si promite apartamentul si altor persoane ? ce se intampla?

Inteleg ca in perioada demersurilor pentru schimbarea de ipoteca cu banca proprietarului nu se poate face antecontract cu mine , deci aceasta rezervare nu are aceleasi efecte juridice ca si un antecontract?

Eu pot solicita niste acte doveditoare precum ca proprietarul a initiat deja aceste demersuri de schimbare de ipoteca? sa nu ma hazardez sa platesc niste bani in zadar , plus asteptarea si incertitutdinea situatiei in sine.

Imi puteti sugera niste clauze pertinente din partea mea ca si cumparator?
Excelenta idee, dle Gi-jane2.

Clauzele contractului de rezervare cu agentia sunt stabilite unilateral de agentie sau si eu pot mentiona cateva clauze/cerinte?
Multumesc de raspunsul prompt.

Din pacate demersurile cu banca sunt anevoioase in perioada aceasta de sfarsit de an, iar banca nu ii poate da proprietarului un termen fix, din cate mi-a explicat agentul imobiliar.
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca

Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent.
Proprietarul doreste sa faca o schimbare de ipoteca pe un alt imobil.
Agentia imobiliara imi propune sa fac un contract de rezervare cu ei si cand proprietarul va finaliza procedurile cu banca pentru schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altuil, tranzactia de vanzare cumparare se va face cu mine.

Clauzele contractului de rezervare cu agentia mentioneaza ca daca eu ma razgandesc in perioada cat dureaza demersurile proprietarului, voi pierde suma de bani. Daca proprietarul nu se prezinta la semnarea vanzarii sau vanzarea nu se va mai face din cauza refuzului bancii pt schimabrea de ipoteca, agentia imi restituie suma platita de mine in concept de rezervare apartament.

Credeti ca acest document de rezervare de apartament este in regula, juridic vorbind? Imi poate oferi garantia ca vanzarea se va face cu mine?

Cu stima si multumiri.