avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate MGMD

Activitate MGMD

Care ar fi regulile cu privire la degradarea fundației gardului ..vecini nu au participat în nici un fel la construcția lui și nu vor sa întrețină partea lor de gard .. de aceea au plantat tuia..

trandafir2 a scris:

@MGMD, trebuie stabilit clar care este situatia la fata locului si ce fel de tuia este si care este impactul negativ, pentru a se aprecia daca este incidenta sau nu vreo dispozitie din codul civil. Asta cu privire la distanta de plantare fata de gard.
Cu privire la apa, si la degradarea gardului, exista reguli care se pot aplica fie amiabil fie printr-o actiune in instanta.
Inaltimea la care poate fi lasata tuia sa creasca este in functie de mai multe elemente ce trebuiesc analizate la fata locului.

Vecini au plantat tuia la 50 cm de gardul construit de mine ..udarea acesteia aduce prejudiciu fundației gardului ...care are 2 m ..ce pot face...ce inaltime au voie sa o lase sa crească.
Casele fara acoperis, cu terasa deasupra, la ce distanta de fondul vecin se pot construi? ma confrunt cu asa ceva la 1m de linia de hotar.
rog raspuns legal, as vrea sa stiu cum pot interveni
Buna ziua .am o intrebare lîngă curtea mea sa construit o casa fara acoperis .cu terasa pe casa ...la ce distanta minima de hotar are voie sa construiască.mentionez ca la et 1 are si o terasa cu deschidere catre terenul meu de 3 m si distanta de la hotar este de 1m....??