avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini au plantat tuia la 50 cm de gardul construit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini au plantat tuia la 50 cm de gardul construit de mine ..udarea ...

Vecini au plantat tuia la 50 cm de gardul construit de mine ..udarea acesteia aduce prejudiciu fundației gardului ...care are 2 m ..ce pot face...ce inaltime au voie sa o lase sa crească.
Cel mai recent răspuns: MGMD , utilizator 11:09, 28 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exagerați. Tuia nu face parte din copacii cu coroana decât mai târziu de 50 ani. Copacii pot depăși gardurile. Mulțumiți vecinului cä n-a plantat nuci.
@MGMD, trebuie stabilit clar care este situatia la fata locului si ce fel de tuia este si care este impactul negativ, pentru a se aprecia daca este incidenta sau nu vreo dispozitie din codul civil. Asta cu privire la distanta de plantare fata de gard.
Cu privire la apa, si la degradarea gardului, exista reguli care se pot aplica fie amiabil fie printr-o actiune in instanta.
Inaltimea la care poate fi lasata tuia sa creasca este in functie de mai multe elemente ce trebuiesc analizate la fata locului.
Care ar fi regulile cu privire la degradarea fundației gardului ..vecini nu au participat în nici un fel la construcția lui și nu vor sa întrețină partea lor de gard .. de aceea au plantat tuia..

trandafir2 a scris:

@MGMD, trebuie stabilit clar care este situatia la fata locului si ce fel de tuia este si care este impactul negativ, pentru a se aprecia daca este incidenta sau nu vreo dispozitie din codul civil. Asta cu privire la distanta de plantare fata de gard.
Cu privire la apa, si la degradarea gardului, exista reguli care se pot aplica fie amiabil fie printr-o actiune in instanta.
Inaltimea la care poate fi lasata tuia sa creasca este in functie de mai multe elemente ce trebuiesc analizate la fata locului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare cod civil baciu n cristian baciu n cristian de 5 ani am un vecin cu care nu am avut conflicte dar anul trecut ia venit asa deodata sa planteze 6 arbori tuia de vreo 2,5 m inaltime la nici un metru de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am eu asupra pomii vecinului si vice versa? mitachealina mitachealina Vecinul si-a plantat langa gardul comun din gradina pomi de tuia ce depasesc deja 3m inaltime. Acestia fac umbra pe solarul nostru din gradina. Tin sa ... (vezi toată discuția)
Nucul plantat la un metru de gard gabriella1 gabriella1 da, un vecin a plantat un nuc la o distanta de 1 m de gard. dincoace de gard se afla famtana mea! copacul a fost plantat de 2 luni de zile... deci, intre nuc ... (vezi toată discuția)