avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate vicmal

Activitate vicmal

Ce poti face daca sesizezi presedintele ca facturarea caldurii este neconforma cu realitatea (se factureaza tuturor coloanele verticale de distributie desi pe teren exista incaperi care nu le au, acestea fiind alimentate prin perete din apartament vecin) iar acesta nu intreprinde nimic? Pe sezon de incalzire se ajunge la 250-300 ron platiti in plus, respectiv minus.
Din ciclul ce s-a mai intamplat cu noul presedinte: Astazi a afisat pe usa un convocator de adunare generala tot pentru astazi cu mentiunea ca daca nu se intruneste cvorumul va avea loc a doua pe 17 august! Eu convocatorul l-am vazut dupa h 13, dimineata nu era!
Noul Presedinte care este plin de ""avant"", a renuntat le serviciile vechii administratii, a apelat la o firma.
A renuntat la doamna care facea curatenie, a apelat la o firma de curatenie. Cica aceasta firma ar ridica masuta (contra cost).
Ca un amanunt important a fost ales de 5 oameni. Eu nu am vazut tabel convocator la adunare. Vechiul presedinte s-a mutat in provincie. Acum descoperim ca in listele de intretinere afisate nu exista informatia ca de cand a fost preluata administratia de firma ( 6 luni) se platesc sistematic penalizari la Termoenergetica.
Este profund deranjat de florile de pe masa desi, repet, nu blocheaza nici un acces. Apropo masuta este metalica deci ignifuga. Am vazut mai sus ca practica generala (cica conform legii) este de a avea casa scarii complet libera. Ordinul 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor specifica:
Este interzisa blocarea cailor de acces de evacuare si de interventie cu materiale care reduc latimea sau inaltimea libera de circulatie stabilita ori care prezinta pericol de incendiu sau explozie, precum si efectuarea unor modificari la acestea, prin care se inrautateste situatia initiala. Nu este cazul, masuta este in afara drumului. Este in capatul culoarului in fata usii mele. In legea 196 se specifica pentru regulamentul condominiului ca nu se poate impune nicio restrictie exercitarii drepturilor proprietarilor in afara celor care sunt justificate prin destinatia imobilului, asa cum este prevazuta in proiectul tehnic si cartea tehnica a constructiei.
Tuturor proprietarilor li s-a facturat caldura prin coloane de distributie desi la unele apartamente aceasta lipseste,
agentul termic fiind adus in calorifer din coloana unui apartament invecinat.
A fost informat de circa 2 luni, sa notifice ISTA cu situatia din teren dar nu s-a intamplat nimic.
Nu se cramponeaza nimeni de flori dar mie mi se pare ca ma aflu intr-un caz semipatologic in care diverse complexe personale rabufnesc pe componenta aceasta administrativa.
Chiar as fi de acord. Exista si caz de mamica care isi tine caruciorul la parter. Nu mi-a trecut prin cap sa ma simt lezat ca nu mi-a cerut acordul. Sta la 4, fara lift. Cum sa iasa cu copilul zilnic? Dumneavoastra ce credeti? Mie mi se pare ca sunt in Kafka.
Scopul florilor este sa infrumuseteze ambientul. In casa am flori. Mi se pare abuziv ca in fata usii mele in spatiul comun sa vina cineva sa ridice florile si masuta pentru ca ""spatiul trebuie sa fie gol!"" Fiecare proprietar/locatar poate folosi, în condiţiile legii şi acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. Acesta este un citat din legea 196/2018.
Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in drumul nimanui. Este vreo problema cu ele? Pot fi ridicate in lipsa mea? Exista un anunt la usa scarii ca in cazul in care nu se elibereaza locul vor fi ridicate contra cost de o firma.Am ramas interzis cand am vazut anuntul.