avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate laura05.06

Activitate laura05.06

Pentru o cerere de stabilire a modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, am nevoie obligatoriu de o copie conforma al certificatului de nastere al minorului? Copilul este la mama, aceasta nu imi da certificatul original. Nu am cum sa fac copie. Am doar poza dupa certificat...
Am de luat ultimul salar de la fostul angajator, pe o lună întreagă. În CIM aveam data de 15 a lunii. Azi este 15.09, fostul angajator spune că nu are bani să plătească salariul, poate plăti azi doar dacă încasează bani de la un client.
Eu cum procedez?
Cornel Vasile

Am înțeles că nu este obligat să îmi dea. Mie însă mi se cere neapărat la noul loc de muncă, și i-am anunțat din timp despre asta. La început au spus că îmi dau, acum nu mai vor… Eu cum procedez atunci cu angajatorul actual?
Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 documente (i le-am specificat dânsei exact care), printre care nota de lichidare. Mi s-a spus acum 2 săptămâni că le voi primi pe toate în 11 septembrie.

Ieri (11.09) am primit 2 documente, dintre care 1 am solicitat-o. Am spus persoanei responsabile că mai am nevoie de 2 alte documente, una fiind nota de lichidare. Azi (12.09) primesc alte 2 documente, dintre care, din nou, 1 am solicitat-o.

Nota de lichidare nu mi-a trimis-o încă, și i-am scris iar persoanei responsabile. Răspunsul primit, citez:
“ Ce nota de lichidare mai vrei? Ai avut gestiune la firma cat ai lucrat?
Ti am trimis adeverinta vechime,decizie de incetare CIM, adeverinta concedii medicale si situatia SP pe toata perioada lucrata
Pe mine sa nu mă mai deranjezi, cu orice cerere te adresezi la Administrator(angajator) ”

Angajatorul actual îmi cere neapărat nota de lichidare, ca să vadă că nu am datorii față de fostul angajator. Ce pot să fac?
Angajatorul meu sustine ca se anuleaza in momentul semnarii actului aditional. Exista vreo lege sau ceva, prin care pot sa ii dovedesc ca nu este asa?
Bună ziua.

În CIM am 90 zile perioadă de probă (expiră în 12.09.2023). Dacă luna asta am semnat un act adițional pentru modificarea salariului, se anulează perioada de probă?

Urmează să îmi dau demisia, și trebuie să știu dacă se mai consideră că sunt în perioada de probă sau nu..
@elenazan
Înțeleg. Nu mi-e mie de acei bani, mă interesează mai mult amenzile. Dacă se dau pentru lucruri de genul contabilei… angajatorului… sau mie, că am acceptat banii “la negru”.
Cornel Vasile, am greșit din grabă, la început am scris corect, 3000 brut în CIM. Nu am observat că am scris a doua oară net.
Intelegerea noastra initiala a fost 2750 lei in mana. Acesta, ca sa nu plateasca prea mult la stat, a zis sa punem doar 3000 lei net in CIM, si restul rezolvam altfel. Din cauza asta imi plateste cei 852 lei de pe contul personal.
Sunt angajata la 3000 lei brut in CIM, dar primesc 2750 lei salar in mana > 1898 separat, de pe contul firmei, iar restul de 852 lei de pe contul personal al patronului. Pe langa asta, eu am sub 26 ani, iar contabila nu a luat acest aspect in considerare la calcularea netului pe baza de CIM (am aflat despre deducerea asta suplimentara din impozit abia acum o saptamana). Ce amenzi risca sa ia angajatorul si contabila? Pot sa iau si eu vreo amenda ca am acceptat mai multi bani decat am in CIM?