avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate Danydany78

Activitate Danydany78

Pot avea avocat din oficiu pentru o fapta penala cu încadrare 1-5 ani?
Mulțumesc
Art 336, aliniatul 1,dar nevinovat

SunnyXxxX a scris:

Despre ce infracțiune este vorba?
Cei 4 martori nu sunt din partea procurorului ( sunt cel mai probabil de partea părții vătămate.

Astăzi am primit dosarul,dar e o problema.
Ordonanța de incepere a urmaririi penale are date greșite, respectiv ora faptei mutata cu 50 minute mai târziu (04:30 ). 4 martori din partea procurorului declara ora 03:40)Este o problemă de o importanță fundamentală legată de evaluarea legalităţii actelor de urmărire penală, printr-o schimbare a stării de fapt reținute cu ocazia începerii urmăririi penale.
Se poate câștiga un proces în baza acestei erori?
Am calitate de inculpat
Mulțumesc anticipat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mai așteptați dacă nu aveți avocat.
Nu este asa simplu cum credeți.

București 2025

Va mulțumesc frumos

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Avocatii au nevoie de împuternicire avocatiala pentru a intra intr-un dosar, nu lucrează gratis la redactări de plangereri și de acțiuni în justiție.
Puteti plăti un avocat dar nu are sens.
Puteti veni cu avocat puternic dacă vreți sa se impună în fata organelor de poliție.

O sa se rezolve problema cu studiul dosarului.

București 2025

Puteți sa mi formulați în termeni de avocat o plângere la polițistul judiciar și la procurorul care a dat ordonanța sa vad dosarul? Mulțumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mai așteptați dacă nu aveți avocat.
Nu este asa simplu cum credeți.

București 2025

Răspuns la discuția Cerere de studiu dosar respinsa
Și dacă eu am ordonanța de la procuror sa vad dosarul din martie, dar agentul judiciar de la politie ma amâna ce cai sunt? În lege se spune un termen vag"timp rezonabil ". Mulțumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In general cand se aude de studierea dosarului se pun bete in roate.
De fel se tot pun piedici.

Aveti dreptul de a studia dosarul dar poate sa fie destul de complicat daca procurorul nu vrea.

Urmarirea penala a fost si este o faza nepublica si asa va fi atata timp cat va exista urmarirea penala insa cu toate acestea dreptul de a studia dosarul il aveti daca motivati corespunzator.
De fel nu prea se motiveaza corespunzator intrucat se presupune ca dreptul exista si nu poate fi obstructionat insa se poate sa fie si obstructionat...

In conditiile date nu aveti decat sa faceti plangere impotriva solutiei.
Daca insa interesul urmaririi penale impune respingerea cererii dvs. solutia va fi nefavorabila.



Bună ziua, deși am ordonanța de la procuror de a studia și a face copie dosarului( 26/03 /2025)agentul judiciar de la politie ma tot amâna. Care sunt căile de urmat în această situație, având în vedere ca legea spune ca am dreptul de a studia dosarul într un "timp rezonabil".
Mulțumesc
Am fost la itm și mi au spus sa contest fiam ul la firma angajatoare. Tot acolo mi au spus sa ma adresez pentru a mi se schimba codul și a mi se plăti diferența de bani. Mi se pare absurd....

inspectorSSM a scris:

Contestați procesul verbal de cercetare la Inspecția Muncii. Cred că nu ati ieșit din termenul de 30 de zile în care se poate face. În modul de abordare al securității muncii recomandat chiar de inspecția Muncii se precizează că faptele care sunt considerate ca fiind cauza producerii evenimentului se pot reţine în sarcina unui lucrător numai în cazul în care angajatorul a făcut dovada că şi-a respectat obligaţiile ce îi revin în domeniul securității și sănătății în muncă, inclusiv efectuarea instruirii. Faptul că nu au fost sancționați pentru lipsa întocmirii formelor legale de angajare se poate datora faptului că au înregistrat un contract în REVISAL iar apoi contractul pe care nu l-ați semnat posibil să fi fost semnat de altcineva. Sesizați si lucrul acesta. De ce 5% cănd în mod normal în cazul asiguraţilor cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 100% din venitul lunar asigurat și este achitat de Casa Județeană de Pensii. Schimbare codului de accident de muncă nu e treaba dumneavoastră, se face prin decontare între Casa de Asigurări de Sănătate și Casa Județeană de Pensii după ce casa de pensii primește FIAM și proces verbal de cercetare. Nu stiu înainte cât ați lucrat dar dacă nu aveți șase luni luni lucrate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, Casa de Asigurări de Sănătate nu a plătit concediul și probabil a fost achitat de angajator. În schimb în cazul unui accident de muncă nu contează perioada lucrată.




Am fost la itm și au spus ca atât pentru contestarea fiam ului cât și pentru a mi se plăti diferența de bani și a schimba codul din 01in03 trebuie sa ma adresez firmei angajatoare. E adevărat???

POPA GHEORGHE a scris:

Daca angajatorul nu schimba codul pe certificatul medical, nu poate completa fiam si implicit face raportarile statistice la ITM. Puteti sesiza daca refuzul continua, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

Bună ziua, am fost la itm și au spus ca contestarea fiam ului se face la firma nu la itm. M au trimis sa contest la firma la care am lucrat. Este ok?

Danydany78 a scris:

Deci practic eu trebuie sa alerg pentru a schimba codul și a mi se da cei 5% în plus. Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, nu aveti cum sa obligati angajatorul sa va returneze concediile medicale..sesizati casa de asigurari de sanatate si ITM-ul.