avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate Wfl9

Activitate Wfl9

Buna ziua! Un salariat care indeplineste conditiile standard de pensionare(implineste 65 de ani) incazul in care a depus cerere cu 30 zile inainte poate continua activitatea in cadrul companiei in baza aceluiasi CIM pt inca 3 ani daca angajatorul este de acord? 3 ani cu prelungire anuala Multumesc
Potrivit art 50 alin. (5) din Legea nr. 273/2004, republicată, concediul de acomodare se stabilește și se acordă începând cu ziua următoare celei în care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției.

Prin urmare, pot beneficia de acest concediu numai persoanele/familiile pentru care este obligatorie parcurgerea etapei de încredinţare în vederea adopţiei (au o hotărâre judecătorească de încredinţare a copilului în vederea adopţiei).

Deci aceste stimulente financiare se acordă în cazul adopțiilor încuviințate conform procedurii adopției interne și nu se aplică în cazul persoanelor care adoptă copilul soţului.
Dle Cornel Vasile ,raspunsul dv este gresit.Persoana care adopta copilul sotului/sotiei nu beneficiaza de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie.Multumesc !
In acest caz nu exista perioada de incredintare copil in vederea adoptiei, cand ar trebui depusa cererea pentru concediu de acomodare?
Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata dintr-o casatorie anterioara)? Mentionez ca fiica mea are 10 ani.Multumesc !