avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de ...

Buna! Poate beneficia de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie(veniturile fiind din salariu) sotul meu care a infiat-o pe fiica mea( rezultata dintr-o casatorie anterioara)? Mentionez ca fiica mea are 10 ani.Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2023
Wfl9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Wfl9 , utilizator 22:30, 28 August 2023
„Adoptatorul sau, opțional, oricare dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din activități salariale și asimilate acestora sau, după caz, din activități independente, drepturi de autor ori activități agricole, denumit în continuare persoană îndreptățită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară”, se prevede in Legea 273/2004.
In acest caz nu exista perioada de incredintare copil in vederea adoptiei, cand ar trebui depusa cererea pentru concediu de acomodare?
Dle Cornel Vasile ,raspunsul dv este gresit.Persoana care adopta copilul sotului/sotiei nu beneficiaza de concediu de acomodare si implicit de indemnizatie.Multumesc !
Legea 273/2010
art.50
(1) Adoptatorul sau, opțional, oricare dintre soții familiei adoptatoare, care realizează venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din activități salariale și asimilate acestora sau, după caz, din activități independente, drepturi de autor ori activități agricole, denumit în continuare persoană îndreptățită, poate beneficia de un concediu de acomodare cu durata de maximum doi ani, care include și perioada încredințării copilului în vederea adopției, precum și de o indemnizație lunară.
....
[ link extern ]

Exact ce am postat scrie in Lege ..contraziceti dvs legea...
Potrivit art 50 alin. (5) din Legea nr. 273/2004, republicată, concediul de acomodare se stabilește și se acordă începând cu ziua următoare celei în care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției.

Prin urmare, pot beneficia de acest concediu numai persoanele/familiile pentru care este obligatorie parcurgerea etapei de încredinţare în vederea adopţiei (au o hotărâre judecătorească de încredinţare a copilului în vederea adopţiei).

Deci aceste stimulente financiare se acordă în cazul adopțiilor încuviințate conform procedurii adopției interne și nu se aplică în cazul persoanelor care adoptă copilul soţului.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
Wfl9, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare adoptie magda28 magda28 Pot beneficia de concediu de acomodare adoptie fara sa suspend Pfa,unde nu am realizat venituri pe ultimul an si nici nu o sa realizez venituri in anul in care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe ... Dinu Mihaela Dinu Mihaela Bună ziua, eu am întrat în șomaj pe 7 ianuarie 2021 , pe 8 septembrie am hotărârea de încredințare întrebarea este pot beneficia de concediul de ... (vezi toată discuția)