avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriella&

Activitate Gabriella&

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, și mulțumesc pentru răspuns.
Unde pot găsi aceste normative ?
Da este domeniul public, dar legea 61, art 25 ne obliga sa respectăm norme de comportament și civilizatie. Exista o lege prin care Ai voie sa fumezi și sa consumi băuturi alcoolice , posibil substante interzise în locul de joacă?

ynocentta a scris:

Exista normative si stas uri cu distante minime intre constructii
Exista praguri fonice de respectat-teoretic...astfel se admite prag fonuic in interiorul apartamnetului de 60-64 db in conditiile in care vehiculele autoturisme ,motorete ,etc-pe drumul public genereaza zgomote intre 64-70 db dar nu se aplica sanctiuni
Este problema delicata deoarece spatiul apartine domeniului public,oamenii au fiecare grad individual de respect si de civilizatie....

Bună ziua domnule utilizator hob, mulțumesc pentru răspuns. Poate cunoașteți locul, zona, sau poate nu. Da zilnic acest loc de joaca este suprapopulat. Este un loc de joaca în care au fost montate căsuțe și leagăne pentru cei mici, dar acest spațiu este zilnic transformat în teren de fotba și DA se joaca fotbal . Iar seara, noaptea este transformat în zona de picnic, bar, da se fumează în acest loc și la gardul dinspre geamurile blocului este folosit ca toaleta publică. Exista în vigoare legea 61, legea liniștii publice cu respectarea intervalului 22- 8.
Art25 din legea 61 spune :. tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma"
Mulțumesc pentru sugestia de a solicita monitorizarea locului, dar nu și pentru vândut, mutat...

hob a scris:

din descriere locul asta de joaca a ajuns cat parcul IOR ca marime......e un loc public nu poti restrictiona accesul unora care stau la 3 blocuri distanta

adevarul este undeva la mijloc.....practic ambele parti exagereaza

1)cerere catre primarie sa controleze prin politia locala respectarea orelor de liniste..........programul locului de joaca nu este ilegal......daca este deschis pana la ora 23 nu are legatura cu orele de liniste......daca e deschis nu inseamna ca automat se face zgomot

2)montaj ferestre termopan de calitate

3)vandut si mutat in alta zona sau casa in afara orasului

Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in care locuiesc,langa geamurile apartamentului, se afla un fel de loc de joaca pentru copiii la maxim 5 metri de geam , eu locuiesc la parter.
Problema este ca acest loc de joaca genereaza galagie , urlete la diferite ore din zi si din noapte, printre leagane si casute se joaca fotbal de dimineata pana dupa ora 22-23 uneori si ora 24 . Noaptea vin baietii si fete, fumeaza, beau, manca, vin la gardulet fi folosesc locul pe post de toaleta. Pe o raza destul de mare, multe blocuri, sunt doar doua locuri de joaca, unul au reusit sa il degradeze, a mai ramas doar acest cat de cat functional. Vin chiar in vizita alti parinti cu copii in acest loc. Zilnic sunt aproximativ 50 de copii cu adulti.
Intrucat nu pot sa stau sa ma cert cu toata lumea sa respecte orele de odihna(22-07) , nu este placut nici in timpu zilei cand vi obosit de la servici, sau lucrezi de acasa, este inca pandemie sa auzi urlete , mingi in geam , seminte , bere etc,
Ghinionul, neajuns pentru cei care stau la parter care se simt ca si cum ar avea pe cineva cu ei in camera. Pentru ceilalti… cu cat stau mai sus, cu atat zgomotul pe care il aud din casa este mai mic.
Evident, a doua zi dimineata vin cei de la ADP sa curete cojile de seminte, sa adune sticlele goale si cutiile de bere, suc lasate in acest loc de joaca.
As dori sa ma ajutati sa gasesc raspunsuri si rezolvari pentru urmatoarele intrebari :

1. daca exista o legal o distanta intre bloc si un astfel de loc de joaca ?
2. masurare decibeli ? si aici ma refer la doua aspescte : zgomotul adultilor si copiilor,produs prin voci, jucarii, claxoane de biciclete ( da vin cu mini biciclete trotine ) fotbalul jucat in acest loc de joaca, si al doilea aspect dimineata zgomotul produs de cei de la ADP sau cum se numesc care au inlocuit matura cu o suflanta de “maturat”, de fapt sufla gunoiul in spatiu verde al blocului, aceasta suflanta polueaza si fonic dar si ceva miros de benzina !!
3. locul de joaca are o tablita informativa: loc de joaca, primaria sector 3, orar 7.00 -23.00, acum intreb : cu acest ora, se incalca sau se respecta legea 61 a linistii publice ? Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice incriminează:
- tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
- tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect , etc . A incalcat primaria Legea ? Poate raspunde de aceasta incalcare la viata privata, sanatate si liniste a fiecarui om ?

Ce este de facut ? ce cale este mai bine de urmat pentru rezolvarea acestei situatii ???
Sesizari la politie am tot facut, cu ani in urma singura rezolvarea din partea primariei a fost desfiintarea bancilor din acest loc de joaca.
A fost o vreme in care seara veneau si inchideau locul de joaca, lucru oricum nu a fost de folos, sareau gardul de 80 -90 cm , sau parintii saltau copii si ii bagau la loc in locul de joaca pana la orele 24.
Discuție Card BCR
Buna ziua, rog lamurire si indrumare.
In urma cu 6 luni a fost necesar sa imi deschid un cont in cadrul BCR pentru card de debit, pana aici nimic incorect. Primul pas gresit din partea bancii a fost emiterea cardului pe o durata de 6 luni, cand mi-a fost inmanat am observat dar nu aveam decat doua variante, sa il refuz si sa mi se emita unul nou cu durata de 3 ani sau sa astept sa se termite cele 6 luni. Replica bancii : a fost o greseala, ne cerem scuze. Am ales folosirea cardului pentru perioada mentionata de 6 luni, in luna noiembrie m-am prezentat la agentia care mi-a eliberat cardul, intreband care este procedura pentru eliberarea noului card, mi s-a comunicat politicos ca este deja in lucru, voi fii anuntata prin sms cand il pot ridica. Acum intervine problema, din card Visa, am primit card MasterCard, din card normal cu cod Pin, am primit card CONTACTLESS. Eu nu am fost anuntata ca mi se va emite cardul cu aceasta optiune, nu am facut aceasta solicitare si nu il vreau cu acest posibil pericol , daca il pierd, il uit, sau am ghinionul sa mi se fure,cine il gaseste il poate folosi bine mersi. Ce am de facut ? Banca imi spune ca un alt card emis va fii pe cheltuiala mea. Este corect ?
Multumesc frumos.
Multumesc frumos. Toate cele bune.
Multumesc frumos. Exista un termen limita pentru depunerea actelor la AMOF ?
Multumesc frumos. Ce acte trebuie sa solicit de la locul de munca ?
Buna dimineata domnul Valeriu, multumesc pentru raspuns, dar dupa calculul meu reiese :
pentru perioda mai sus mentionata de dumneavoastra :18.04.2014-18.04.2016 :
8 luni in anul 2014. 10 luni in anul 2015
3 luni in anul 2016. , in total sunt 17 luni
Cotizatia la mine a fost in felul urmator : 9 Decembrie 2013 pana in 29 Octombrie 2015, pauza lunile Noiembrie si Decembrie 2015, apoi am semnat contract pe perioada determinate de 3 luni, respective 18 Ianuarie - 18 Aprilie.
Cu tot respectul, am precizat imi lipsesc doua luni, in intervalul 18.04.2014 - 18.04.2016, respective luna Noiembrie + Decembrie 2015. In aceste conditii pot beneficia ?