avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Sebastian122

Activitate Sebastian122

Situația mea juridică prezintă următoarea complexitate: sunt proprietarul unui apartament situat într-un imobil de dimensiuni reduse, compus din trei etaje. Actul meu de vânzare-cumpărare stipulează, în termeni expliciti, că beneficiez de un loc de parcare alocat exclusiv apartamentului meu. În schimb, ceilalți locatari au menționată doar o cotă-parte din terenul imbolilului în contractele lor, fără a specifica dreptul la un loc de parcare determinat. Ca urmare, aceștia își parchează vehiculele în orice spațiu disponibil din parcarea asociată blocului. Problema se amplifică deoarece spațiile de parcare nu sunt individualizate prin intabulare sau numerotate, generând astfel o situație nedreaptă în care eu, având dreptul contractual la un loc de parcare, mă confrunt adesea cu imposibilitatea de a găsi un loc liber la revenirea acasă.

Conflictul este intarit de faptul că numărul locurilor de parcare este insuficient în raport cu numărul apartamentelor din bloc, ceea ce complică și mai mult situația. Mă interesează să aflu ce opțiuni legale am la dispoziție pentru a rezolva această discrepanță și pentru a-mi asigura accesul la locul de parcare care mi-a fost garantat prin contract.
Credit ipotecar - imobil cu mansarda neinscrisa in actele apartamentui

Buna ziua!

Am intentia de a achizitiona prin credit un apartament de 2 camere situat la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje, care are in componenta sa si o mansarda foarte frumoasa care m-a atras.

Problema este ca acea mansarda nu este inscrisa in actele apartamentului si am inteles ca este posibil ca unele banci sa refuze sa ofere creditul pentru acel imobil tocmai din cauza asta.

Mansarda are intrare doar din apartamentul despre care este vorba.

Ca si act, singurul lucru detinut de proprietar este un acord al vecinilor cu privire la utilizarea acelui spatiu de catre el.

Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea acelui imobil mi-a spus ca este imposibil sa nu gasesc o banca care sa ofere creditul pana la urma.

Aveti vreun sfat? A trecut cineva prin asa ceva? Pot obtine credit? La ce sa fiu atent?