avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar - imobil cu mansarda neinscrisa in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar - imobil cu mansarda neinscrisa in actele apartamentui ...

Credit ipotecar - imobil cu mansarda neinscrisa in actele apartamentui

Buna ziua!

Am intentia de a achizitiona prin credit un apartament de 2 camere situat la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje, care are in componenta sa si o mansarda foarte frumoasa care m-a atras.

Problema este ca acea mansarda nu este inscrisa in actele apartamentului si am inteles ca este posibil ca unele banci sa refuze sa ofere creditul pentru acel imobil tocmai din cauza asta.

Mansarda are intrare doar din apartamentul despre care este vorba.

Ca si act, singurul lucru detinut de proprietar este un acord al vecinilor cu privire la utilizarea acelui spatiu de catre el.

Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea acelui imobil mi-a spus ca este imposibil sa nu gasesc o banca care sa ofere creditul pana la urma.

Aveti vreun sfat? A trecut cineva prin asa ceva? Pot obtine credit? La ce sa fiu atent?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:44, 12 Septembrie 2023
Sunt cazuri si cazuri
De regula bancile accepta dosarul de creditare numai cand situatia faptica corespunde cu scriptele
Chiar daca reusiti cu banca ,tot dv va revine obligatia sa solutionati intrarea in legalitate cu mansarda...care pentru a intra in legalitate veti fi obligat la demersuri si costuri suplimentare
Dacă totul era in regulă vindeau pana acum, cuiva care are banii lui nu depinde de bancă.Apartamentele cu probleme se vând doar cu banii cash.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
mansarda asta este intabulata? ce statut are? este imobil cu destinatie locuinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru casa Ionut D Ionut D Buna ziua. Doresc sa cumpar o casa dar sant probleme in acte. Planul de amplasament corespunde cu ce este in teren( S+P+M+E)dar nu corespunde cu cf si cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara as dori sa cumpăr un apartament prin banca ( prima ... HoS93 HoS93 Buna seara as dori sa cumpăr un apartament prin banca ( prima casa sau credit ipotecar ) ,acest apartament are 2 camere iar proprietarul a refăcut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie din 1976 20102011office 20102011office Buna ziua, Am credit ipotecar la o banca pe apartament.Vreau sa mut ipoteca pe o casa ,astfel sa pot vinde apartamentul,raman cu creditul ipotecar la banca ... (vezi toată discuția)