avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1458 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ana20232

Activitate Ana20232

La contractul de mandat am un onorariu cât salariul minim pe economie, din care plătesc taxele cas, cass, impozit pe venit, cam. La asta va referiți?

Cornel Vasile a scris:

Contractul de mandat nu este supus Codului Muncii ..iar de concediu medical, numai daca s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii.

Bună ziua. Sunt însărcinată și voi lua doar cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu urmând sa ma întorc la lucru. Am contract individual de munca la un SRL la care am cotizat mai mult de 6 luni, deci voi primi plata pentru concediul postnatal.

Însă eu mai am și un contract de mandat la un alt srl, iar la data nașterii copilului voi fi cotizat doar vreo 4 luni. Aici vor putea sa îmi plătească concediul postnatal? Dacă nu o sa poată atunci ma trece în concediu fără plata?

De asemenea, trebuie sa desemnez alt administrator pe perioada celor 42 de zile?
Buna ziua. Angajata unui srl vrea sa lucreze pana la nastere si sa ia doar cele 42 de zile de concediu de lauzie, urmand ca apoi sa se intoarca la lucru, primind astfel stimulentul de insertie.. Intrebarile sunt:

1. Trebuie sa faca cerere de concediu de lauzie?
2. Contractul de munca se suspenda pe perioada concediului de lauzie de 42 de zile?

Va multumesc
Am primit indemnizație de creștere copil din Bulgaria

CST1976 a scris:

Daca ati lucrat in Bulgaria in ultimii ani, de la ce stat ati primit indemnizatie pentru crestere copil in perioada mai 2022-mai 2023?

Buna ziua. Eu am lucrat in Bulgaria in ultimii ani, si am fost in concediu crestere copil din Mai 2022 pana in Mai 2023. Dupa aceea ne-am mutat in Romania si m-am angajat la o firma din Iunie 2023. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de crestere copil avand in vedere ca nu voi avea 12 luni lucrate aici (voi naste in aprilie). Se va cumula indemnizatia primita in Bulgaria? Ce document va fi necesar din Bulgaria pentru dovada ca am fost la ei in crestere copil din mai 2022 pana in mai 2023? Va multumesc