avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Sunt însărcinată și voi lua doar cele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Sunt însărcinată și voi lua doar cele 42 de zile ...

Bună ziua. Sunt însărcinată și voi lua doar cele 42 de zile de concediu postnatal obligatoriu urmând sa ma întorc la lucru. Am contract individual de munca la un SRL la care am cotizat mai mult de 6 luni, deci voi primi plata pentru concediul postnatal.

Însă eu mai am și un contract de mandat la un alt srl, iar la data nașterii copilului voi fi cotizat doar vreo 4 luni. Aici vor putea sa îmi plătească concediul postnatal? Dacă nu o sa poată atunci ma trece în concediu fără plata?

De asemenea, trebuie sa desemnez alt administrator pe perioada celor 42 de zile?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Ana20232, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 1 Februarie 2024
Contractul de mandat nu este supus Codului Muncii ..iar de concediu medical, numai daca s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii.
La contractul de mandat am un onorariu cât salariul minim pe economie, din care plătesc taxele cas, cass, impozit pe venit, cam. La asta va referiți?

Cornel Vasile a scris:

Contractul de mandat nu este supus Codului Muncii ..iar de concediu medical, numai daca s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii.

Contributia pentru concedii si indemnizatii este aparte de ceea ce spuneti dvs. ..Trebuia incheiat un contract de asigurare pentru concedii și indemnizații cu casa de asigurări de sănătate
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fara concediu crestere copil N_Adriana N_Adriana Lucrez ca liber profesionist, asigurarile sociale imi sunt platite de angajator, mai putin cota de 0.85% care inteleg ca reprezinta o cota specifica ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o situatie si nu inteleg cum sa procedez,iar angajații ... Cristina1503 Cristina1503 Bună ziua, Am o situatie si nu inteleg cum sa procedez,iar angajații de la casa de sănătate si de la ajpis nu m-au lămurit deloc. Am fost în concediu ... (vezi toată discuția)