avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate calytul

Activitate calytul

exista un termen anume pentru introducerea actiunii civile?
in dosar penal a intervenit prescriptia raspunderii penale si a incetat procesul penal, dar lasa nesolutionata actiunea civila.Ce trebuie sa fac eu pentru continuarea actiunii civile?



ne aflam in litigiu pentru actiune in raspundere contractuala deoarece firma nu si-a executat contractul, pot sa introduc in aceeasi cauza si alta persoana pentru raspundere delictuala care are stransa legatura cu executarea contractului?
Răspuns la discuția noul cod civil
am introdus actiune pe noul cod civil ,,actiune in raspundere contractuala'',cu siguranta imi va respinge,
Răspuns la discuția noul cod civil
iar apelul sau recursul tot pe ce cod se intemeiaza?vechi sau nou?
Discuție noul cod civil
am un contract incheiat cu o firma in 2008, dar pentru ca nu si-a respectat prevederile contractuale introduc actiune in instanta in decembrie 2011.pe care cod civil merg?pt ca in octombrie intrase in vigoare noul cod civil
Răspuns la discuția Taxa firma farmacie
dar este art.17 alin 3 din legea 266/2008 privind legea farmaciei unde se stipuleaza ca afisarea firmei farmaciei este scutita de plata taxa. Deci dupa care lege merg?
afisarea firmei unei farmacii este scutita de plata oricarei taxe la primarie?
dar daca in dosarul penal s-a dispus prin rezolutie scoaterea de sub urmarire penala conform art.18 ^1 pot cere in civil repunerea pe rol pentru recuperarea prejudiciului?
actiune in instanta inaintata pe vechiul cod de procedura civila este suspendata conform art.244 pct.2 , dar acum avand in vedere art.413 din noul cod de procedura civila pot cere repunere pe rol sau recurs impotriva incheierii de sedinta motivat de faptul ca urmarirea penala care a determinat suspendarea dureaza mai mult de un an?Pot cere conform noului cod sau merg pe vechiul cod de procedura civila?