avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate TrofinM

Activitate TrofinM

Bună seara! Fetiței mele i s-a furat un laptop în perioada cât stătea la internat. Persoana în cauză a fost prinsă și i s-a făcut dosar penal. Acum fiica mea este chemată în instanță ca parte vătămată. Este obligată să se prezinte la proces dacă nu dorește daune (laptopul i-a fost înapoiat de către poliție)? Acum a primit a treia citație, la celelalte procese nu s-a putut prezenta, fiind plecată la studii cu o bursă în străinătate.
Bună ziua!
Un apartament este obiectul unui proces de moștenire. Una dintre părți solicită contravaloarea în bani a cotei-parte care i se cuvine potrivit legii. Pârâții pot solicita realizarea succesiunii fără să achite acea cotă-parte, pe motiv că nu au bani și că nu doresc să vândă apartamentul, moștenire de la părinți? Dar fiind bineînțeles de acord ca fiecare moștenitor să poată folosi partea ce i se cuvine din apartament? Mulțumesc!
Instanța poate solicita prezența obligatorie a unui avocat pentru partea (părțile) pârâtă?
Mulțumesc! Instanța poate solicita prezența obligatorie a unui avocat pentru partea (părțile) pârâtă?
Bună ziua!
Vă rog, este nevoie de martori la prima înfățișare într-un proces de moștenire (în care partea pârâtă nu are de făcut întâmpinări, obiecții)?
Răspuns la discuția Pământ fără acte
Mulțumesc! (Totuși, cum e posibil ca legea să fie atât de ambiguă încât să fie posibile mai multe interpretări!?)
Bună dimineața!
La un moment dat, mama, care avea moștenire un hectar de teren, a cedat 50 de ari unei mătuși. Mătușa a folosit acel teren, dar nu s-au făcut acte. Acum mama este decedată. Succesiunea se va face la judecătorie. Poate mătușa păstra cei 50 de ari? O parte dintre moștenitori recunosc tranzacția dintre mama și mătușa, alții nu.
Răspuns la discuția Succesiune prin judecătorie
Mulțumesc!
Mulțumesc!
Mulțumesc! Dar îmi vine greu să accept denumirea de „pârât” și să fiu obligat la plata cheltuielilor de judecată, ba chiar să-mi plătesc și un avocat, atât timp cât eu sunt de acord atât cu succesiunea, cât și cu ieșirea din indiviziune, de la început! Nu vreau să fiu perceput drept un ignorant, dar nu este corect. Sunt pârât pentru ce?