avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Activitate maria_cseh

Activitate maria_cseh

Buna seara! Eu si sora mea ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal nostru a decedat in anul 2008 iar inainte cu 1 an, si-a vandut masina, marca Dacia, unui vecin din bloc. Nu stim daca au facut sau nu un contract de vanzare (nu am pus intrebari) insa stiam pe-atunci ca vecinul a cumparat-o cu intentia sa o duca la Remat iar apoi sa-si achizitioneze o masina noua. In toata aceasta perioada, sora mea a platit an de an toate impozitele pe numele tatalui nostru, fara sa fie instiintata ca are de platit impozit si pe masina. Surpriza a venit saptamana trecuta, cand am primit instiintare de la evidenta fiscala ca avem de platit retroactiv acest impozit. Bine-nteles ca nu am trecut masina in succesiune, fiind convinse ca aceasta este radiata, dat fiind faptul ca nu ne-au spus la primarie ca masina este in continuare in evidenta pe numele lui tata.. Acum, vecinul sustine ca actele i le-a dat inapoi tatalui nostru insa, culmea, a circulat vreo 2 ani cu ea (inainte dar si dupa ce tata a decedat). Intre timp, cred ca a dezmembrat-o si a vandut-o pe piese, pt. ca masina nu mai exista (ultima oara am vazut-o pe butuci). In acea vreme, in casa tatalui nostru nu am gasit nici un act legat de masina sau o dovada de vanzare iar acum, suntem nevoite sa platim in continuare impozit pe masina. Intrebarea este: cum putem sa o scoatem din evidenta fiscala, avand in vedere ca nu avem nici un act sau vreo dovada de vanzare + masina. Din cauza neglijentei unui functionar, consider ca acesta ar trebui sa suporte intai toate cheltuielile dar si vecinul, care a profitat de situatie si nu ne-a spus nimic pana acum.
Răspuns la discuția Reziliere contract cablu
Uitasem să întreb, este normal să plătesc abonamentul în luna noiembrie pe luna noiembrie?
Răspuns la discuția Reziliere contract cablu
Neapărat voi face o solicitare scrisă însă cred că până la urmă se va lăsa cu ANPC-ul.
Bună seara! Aș dori un sfat vis-a-vis de rezilierea unui contract. În luna mai, a apărut în localitatea noastră o altă firmă de televiziune/internet/cablu (deci, și concurență) iar firma la care sunt abonată de ani de zile, au trimis repede pe teren un agent să reînnoiască contractul pe 2 ani începând cu data de 1 iunie 2014 (menționez că nu a fost reînnoit de mult timp) spunându-ne că abonamentul va scădea la 47 de lei de la 74 cât am plătit până atunci iar timp de 2 ani se va păstra această sumă precizată în contract (20 de lei pt cablu și 27 pt internet). Am reînnoit contractul pe pe baza acestei promisiuni însă.. ne-am trezit că din septembrie au început să scumpească abonamentul cu 1 leu iar azi, au mai scumpit cu încă 1 leu adică, de la 47 am ajuns la 49 de lei. Considerând că operatorul nu a respectat parametrii contractului, m-am hotărât să reziliez contractul pt că nu vreau să aștept ca luna viitoare să mai adauge încă 1 leu și tot așa până ajungem din nou la 74.Precizez că pe contract nu este trecut numărul , datele mele personale în afară de nume / prenume și nici data la care s-a încheiat contractul.Întrebarea este dacă am dreptul la rezilierea contractului fără să plătesc penalități dat fiind și faptul că nu are nr și nici datele mele personale completate în rubrică.
Bună seara! Aș dori, dacă se poate, un sfat de la d-voastră cu privire la succesiune. Mama mea, care este decedată din anul 2005,a rămas orfană de mamă de la 8 luni. După 7 ani, bunicul s-a recăsătorit iar din această căsnicie a avut un băiat. Bunica vitregă a făcut tot posibilul să se rupă legătura dintre noi și bunic, de aceea, noi nu l-am văzut decât o singură dată în viață. În decembrie 2011, bunicul meu a murit ( nici măcar nu am am fost anunțate) iar acum am aflat că ea a făcut succesiunea după bunic, fără să ne cheme pe mine și surorile mele să luăm parte la succesiune ca moștenitoare după mama mea. Problema este că, casa care au construit-o împreună cu bunicul, este pe numele ei iar întrebarea este dacă are rost să atacăm procesul de partajare făcut în lipsa noastră? Știu că în cazul în care casa ar fi fost pe numele lui bunicul, aveam dreptul la un sfert din moștenire. Mulțumesc!

Răspuns la discuția CIC dupã 1 martie
Mulțumesc!
Răspuns la discuția CIC dupã 1 martie
Copilul s-a născut pe 14 iunie și reglementarea este valabilă în cazul meu.
Bună ziua! Aș dori dacă mă poate lămuri cineva cu un subiect.
1. Sunt cadru didactic titular și la cerere, din 1 august mi-a fost suspendat contractul de muncă până ce fetița va împlini 2 ani. Cu noua lege apărută, începând cu 1 martie tații vor fi obligați să stea o lună în concediu iar mama să se prezinte la locul de muncă în acest timp. Deși de o lună sunt în CIC, am dori ca soțul să intre în concediu pe luna septembrie iar întrebarea este: ce trebuie să facem, cu cât timp înainte trebuie să anunț sau unde trebuie să fac cerere pt. revenire pe post? ( mă refer la unitatea școlară sau la inspectoratul școlar)
2. Știu că în timpul CIC nu se poate plăti concediul de odihnă neefectuat, de aceea m-ar mai interesa dacă voi reveni pe post în luna septembrie, îmi poate plăti școala și concediul de odihnă neefectuat care ar fi trebuit să fie efectuat în perioada iulie-august anul curent? Bănuiesc că în timpul revenirii la locul de muncă pe o lună, contractul de muncă nu mai este suspendat.
Răspuns la discuția Pentru prenatal
Nu ești obligată să iei cele 126 de zile. Se consideră obligatoriu cele 42 de zile începând cu data în care s-a născut copilul.Totuși, este mai convenabil să intri în pre/post natal, deoarece se calculează cu 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni față de 75% din media veniturilor nete pe 12 luni lucrate, ceea ce înseamnă că vei lua puțin mai mult față de salariul care-l primești dacă mergi la serviciu.
Răspuns la discuția CIC
Corect! Așa e când ai un bebe care te ține treaz noaptea :)