avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate Utlizator2023

Activitate Utlizator2023

Ieri am făcut a doua ședință de conducere pentru categoria B. Am condus în afara orașului și în oraș. Instructorul mă forțează să merg peste 30 km/h la oră, "să nu creem ambuteiaj". Eu personal am citit în legislație că, fiind cu școala, nu trebuie să depășesc viteza impusă. Practic, în oraș e 50, nu am voie să depășesc 30, dar el mă tot forțează să merg peste. În sensurile giratorii mă forțează să nu stau mult, nici măcar nu mă lasă să opresc la stop. Plus că era o mașină care vira la a doua ieșire în sensul giratoriu și era angajată, iar el m-a forțat să intru, spunând că stau și fac ambuteiaj.

După care, la o trecere de pietoni, în intervalul de mai puțin de 25 de metri de la trecere se efectuau lucrări. Am pus semnal de la aproximativ 50 de metri, de la un stâlp de curent, până la celelalte, care erau în apropiere de zona unde se afla indicatorul de obligare ocolire prin stânga și balizele direcționale temporare pe partea stângă. Din față se apropia un taxi. Instructorul mi-a călcat frâna, a pus mașina în treapta 1 și m-a forțat din nou să plec, deoarece făceam ambuteiaj, cică.
Ce ar trebui să fac?
Și plus de asta, mă forțează, țipă uneori la mine de ce nu merg mai rapid. De exemplu, nici nu îmi zice când să schimb direcția de mers: de exemplu, la prima stradă facem la dreapta sau, înainte de sensul giratoriu, să îmi zică că îl părăsim la a 3-a ieșire sau la a 2-a. Nici nu am timp să pun semnal, că el nici nu îmi zice unde să merg. La un sens giratoriu, cam tot așa, am crezut că mergem în față și el a zis "Da ce faci? Mergem la dreapta!". Nici n-a zis din timp, să am timp de semnal.
Ce ar trebui să fac?
Pentru a da sala trebuie să am minim 10 ore de conducere? Eu unul am cautat și recăutat și nu găsesc nicăieri această variantă. Asta mi-a spus instructorul auto azi, cum ca pentru a mi lua dosarul pentru examinare trebuie să fac 10 ore de conducere. Sunt înscris la categoria B.
Ce inseamna DU?

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

se depune DU si se va plati impozit 10% + CASS daca venitul e mai mare de 6/12/24 salarii minime.

Apoi diferenta se poate dona fara probleme.

Buna ziua daca am profir din tranzactiile cu criptomonede , acesta se piate dona unui membru al familiei , care este procedura pentru o legalitate fiscala 100% , plus declaratiile la anaf si impozitele platite.Multumesc!